Her yıl olduğu gibi 2019-2020 Futbol sezonunun açılışı itibariyle ASKF Yönetiminin çatısı altında gerçekleşen kahvaltıda geçtiğimiz hafta Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasında gerçekleşen ve yoğun güvenlik önlemleri sebebiyle eleştirilen futbol müsabakası gündeme geldi.

“Amacımız Bilecik’te amatör sporu en üst seviyeye getirmektir”

Hakem Kurulu Dernek Başkanı, Gençlik Spor İl Temsilcisi, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Futbol İl Temsilcisi’nin hazır bulunduğu toplantıda konuşma gerçekleştiren ASKF(Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Başkanı Nusret Tosun, “2019-2020 Amatör Spor Futbol 1’inci Ligini başlatmış bulunmaktayız. Futbol İl Temsilcimizin büyük gayretleri, Federasyon Yönetimimizin büyük gayretleriyle her yılı olduğu gibi amacımız Bilecik’te amatör sporu en üst seviyeye getirmektir. Sizlerin de destekleriyle, gerek Sayın Valimizin, Belediye Başkanlarımızın, Kaymakamlarımızın, Daire Müdürlerimizin, taraftarımızın destekleriyle inşallah 2109-2020 Futbol sezonunu hep beraber başarılı bir şekilde bitiririz.” ifadelerine yer verdi.

Bilecik’teki futbol maçlarında yaşanan sıkıntılara ve çözümlere ilişkin çeşitli bilgiler sunan ASKF Başkanı Nusret Tosun, geçtiğimiz günlerde Edebali Stadının bakımda olması sebebiyle Şeyh Edebali Üniversitesi’nin stadından oynan ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu sıra dışı yoğun güvenlik önlemleri sebebiyle eleştirilere neden olan Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasındaki futbol karşılaşmasına değindi.

“Defalarca da söyledik. Olayı sadece futbol müsabakası olaraktan düşünmeyin”

Öncelikli olarak stat sorununa değinen Başkan Tosun, “Bilecik Edebali Stadı ile Bozüyük İlçe Stadının yapılmasını katıldığımız her toplantıda siyasilerimize söylüyoruz. Yıllardır bu statlarda hiçbir çalışma yapılmıyor maalesef. Defalarca da söyledik. “Olayı sadece futbol müsabakası olaraktan düşünmeyin” dedik siyasilere. Ulusal bayramlarda kutlama yapacak yerimiz yok. Neden bizim vatandaşımız gelsin bayramları rahat bir şekilde statlarda kutlamasın. Şu anda Edebali Stadında çalışmalar devam ediyor.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na inşallah yetişecek.” Dedi.

“Bizler orada biraz esnek davrandık”

Ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda ASKF Başkanı Nusret Tosun, Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasındaki karşılaşmaya ilişkin konuştu. Başkan Tosun, maça eşli girilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısında Bilecikspor Başkanı Aydın bey söz aldı, “Biz; çocuğumuzu, gencimizi, eşimizi, kızımızı statlara çekmek istiyoruz” dedi. Bunu Bilecikspor Kulüp Başkanı Aydın Bey proje anlamında söyledi. “Biz geçmiş yönetimler gibi yapmayacağız. Önümüzde çok güzel projelerimiz var. Hatta biz arzu ediyoruz ki; statlara Bilecikspor maçlarına; çocuğumuzla, eşimizle, kızımızla gelelim” dedi.Toplantıdaki herkeste buna memnun olacağını belirtti.İl Spor Güvenlik Toplantısında alınan kararın dışında Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasından oynanan maçta herhangi bir uygulama söz konusu olmadı. Sadece maçı izlemek için dışarıdan gelen hakemlerimiz var. İşte Osmaneli Belediye Spor’un, Gölpazarı veya Söğüt’ün hoca anlamında maçı izlemek için gelen vatandaşlarımız oldu. Bunlar içeriye tabi ki alındı. Bizler orada biraz esnek davrandık.

Diğer yandan, ilimizde spor anlamında yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında Başkan Tosun bilgilendirmede bulunurken,maçlardaki sorumlulukların ise kulüp yöneticilerinde olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim