VİDEOYU BÜYÜK BOYUTTA İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN...

https://www.facebook.com/100000240724898/posts/2985053244846004/

Osmaneli İlçesi Medetli Köyü bölgesinde bulunan Tacettin Güven, eğitmiş olduğu 100 bin civcivi bir sesi ile hazır ola geçiriyor.

Üyük Köyü ile Medetli Köyü bölgesinde civciv üreten Tacettin Güven isimli vatandaş daha yumurtadan çıkar çıkmaz eğitmeye başladığı civcivleri bir asker misali ses tonuyla sıraya diziyor. Ötmeye başlayan ve sahibinin ritimleri ile ses tonları artan yaklaşık 100 bin adet civciv, Tacettin Güven’in sesini duyar duymaz hareketlenirken, verdiği ‘Kıta dur’ emri ile ses kesip sabit duruma geçiyorlar.

“Bir bebek misali bana alışıyorlar”

Yaşanan ilginç olaya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan civciv üreticisi Tacettin Güven, “daha yumurtadan çıkarken ben onları kendime alıştırmaya başladım. Hayvanlar benim sesimin tepkisine göre hareket ediyorlar, hani bir bebek nasıl annenin kokusuna alışırsa, bir hayvanda oradaki sahibine alışıyor. Ben bu hayvanların daha yumurtadan çıkar çıkmaz bakımına başlıyorum ve o civcivler artık bana alışıyor talimatlarıma uyuyor, başkasının talimatlarına kesinlikle uymazlar sesi tanırlar” dedi.

Diğer yandan eski Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un civciv üretim tesislerine giderek olaya direk şahit olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim