İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ilimiz genelinde asfaltlama çalışmalarına başlıyor. 2014 yılı asfalt programında toplam 15 yol var. Osmaneli - Soğucakpınar yolundan başlayacak çalışmalar 2 ay sürecek ve yaklaşık 38 km yolda asfaltlama yapılacak. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal gazetemize yaptığı açıklamada, ellerindeki malzemenin artması durumunda asfalt ihtiyacı bulunan diğer yolların da değerlendirileceğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 24 km birinci kat asfaltlama, 14 km de ikinci kat asfaltlama yapılacağını söyleyen Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ozan Bakkal, ekiplerin Osmaneli - Soğucakpınar bölgesinde sıkıştırma işlemine başladığını belirtti. Bakkal, asfaltlama yapılacak yolları şöyle sıraladı: “Merkezde Kının- Erkoca, Söğüt kavşağı ve Küre- Hamitabat, Bozüyük’te Metristepe, merkezde Selvik yolu, Pazaryeri’nde Ahmetler’de bir yolumuz var. İkinci kat asfaltımızda da Söğüt’te Dömez, Borcak, Küre yolu, merkezde Örenköy yolu, İnhisar’da Akköy, Çayköy, Tarpak, Behçetiye yollarında asfalt çalışmalarımız var. Asfalt durumumuza göre startı bugün veriyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsak Ağustos’ta bitirmeyi planlıyoruz.” Çalışmaların Köydes programı dahilinde gerçekleştirildiğini belirten Bakkal, işin maliyetinin 3 milyon lira olduğunu söyledi.


 “Gecikmenin nedeni kuvvetli yağışlar”

Bu sene asfaltlama sezonunun başlamasındaki gecikmeyi yağışlarda yaşanan dengesizliklere bağlayan Bakkal şunları söyledi: “Asfalt sezonuna bir miktar geç kaldık, bunun sebebi ilimizin çok yoğun bir şekilde yağış alması. Ben birçok kişiyle görüştüm, hem köylerdeki yaşlılarla görüştüm, hem meteoroloji uzmanlarıyla görüştüm. Bu sene daha önceki yıllara nazaran bölgesel, noktasal yağışlar yaşadık Bilecik’te. Yani Bilecik merkezde bir şey yokken, herhangi bir şey hissedilmezken Yeniköy’ü sel götürdü. Yenipazar’ı sel götürdü. Yani merkezde herhangi bir şey hissetmezken ciddi şekilde Yenipazar ve İnhisar tarafından sel olayları yaşandı. Bu bize biraz iş kaybımızı yaşattı. Sel götüren bu noktalarda  greyderlerle yol açma çalışması yaptık. Bazı yolları 4-5 defa arka arkaya açmak zorunda kaldık. Bu bizim için büyük bir yük oldu. Bu noktaları daha da düzgün bir hale getirebilmek için merkezi idareden ödenek talep edeceğiz.”

“Daha Kaliteli Asfaltla Daha Kaliteli Yollar yapacağız”

Önümüzdeki dönem daha kuvvetli, daha stabil ve daha kaliteli asfalt çalışmaları için yeni asfalt üretim merkezi çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakkan şöyle konuştu:

“Bununla ilgili zaman zaman gündeme geliyor medyada. Borçlanma onayımız çıkmış durumda plentimizle (asfalt tesisi) ilgili. Daha kaliteli malzeme üreterek daha kaliteli yollar yapma niyetindeyiz. Bunun için beş milyonluk borçlanmamız devam ediyor. Gülümbe köyünün arkasında yeni bir asfalt plenti yapmak için çalışmamız var. Yeni plentimiz çok masraflı. Yeni plentimiz daha kaliteli olacağından, doğalgazla çalışmasını planladığımızdan daha çevreci ve daha kaliteli üretim yapabilecek. Hatta ihtiyaç halinde dışarıya dahi sıcak asfalt satma kapasitemiz olabilecek. Bakkal, asfalt merkezinin önümüzdeki sezona hazır olacağını ve önümüzdeki asfaltlama sezonunda burada üretilen asfaltla çalışma yapacakları müjdesini verdi.

 

Editör: TE Bilişim