Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerde huzur operasyonları gerçekleştirildi. İl Merkezinde gerçekleşen uygulamaya İl Emniyet Müdürlüğünden 26 ekip olmak üzere105 personel katılırken umuma açık yerlerde kimlik kontrolü, asayiş uygulamaları, şehir giriş ve çıkışlarında araç sürücülerine alkol denetimi, internet kafelerde 18 yaş ve iş yeri ruhsatları kontrol edildi.

Gerçekleşen huzur denetimi öncesinde Şube Müdürü 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Seyhan Yıldırım, denetimler öncesinde İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekiplere Asayiş uygulama hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “Şüpheli şahıs ve araç kontrolleri alınan arama kararı doğrultusunda titiz bir şekilde yapılacak. Hassas ve titiz bir şekilde görevimizi yapacağız. Umuma açık mekânlarda normal rutin asayiş çalışmalarımızla birlikte 18 yaşından küçük şahısların olup olmadığı, tütün kanununa muhalefet, işletmelerin gerekli belgelere sahip olup olmadığı konuları da ayrıca incelenecek. Uygulama esnasında vatandaşın huzurunu kaçıracak tutum ve davranışlardan her zaman olduğu gibi uzak duracağız. Yapılan çalışmalarda personelin can güvenliğine dikkat edeceğiz. Bu çerçevede zaten görevlendirilme yapıldı. Gerekli çevre emniyetini alacağız. Sorumlu amir arkadaşlar uygulama başlangıcında ve bitiminde anons etmek suretiyle sıralı amirlere bilgi verecekler. Son olarak da GBT sorgulamasında üç personelimizi görevlendirdik her bölgenin ayrı sorumlusu var. Bu şekilde de herhangi bir zaman kaybı yaşanmadan çalışmamızı tamamlayacağız. Şüpheli şahıs ve araç kontrolleri alınan arama kararı doğrultusunda titiz bir şekilde yapılacak.” dedi.


Yapılan denetimlerde toplamda 888 şahıs, 78 iş yeri ve 51 araç incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde, çeşitli suçlardan aranması bulunan 4 şahıs gözaltına alındı, belgesi bulunmayan 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi, eksik evrakı bulunan 4 iş yerine ise tutanak tutuldu.

 

Editör: TE Bilişim