Barış Eren           

İl Emniyet Müdürlüğü Aralık ayı içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlar, denetim ve kontroller ile ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, asayiş ekiplerinin il genelinde yürüttüğü başarılı operasyonlar göze çarparken, trafik ekiplerinin ise kestiği cezalar ile gündeme geldiği görüldü. 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yerverildi:

“Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/12/2014 ile 31/12/2014 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,  

Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında; 

3938 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizde 40, diğer illerden değişik suçlardan aranan 22 şüpheli olmak üzere, toplam 62 kişi yakalanmıştır. 

İLİMİZ VE ÇEVRE İLLERDE 17 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYI VE ÇALINTI ARAÇ OLAYININ ŞÜPHELİSİ BİLECİK ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE İSTANBUL/PENDİK ASAYİŞ BÜRO AMİRLİĞİ EKİPLERİ İLE YAPILAN ORTAK ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

İlimizde ve çevre İllerde gerçekleşen 17 ayrı evden hırsızlık olayının ve 10.11.2014 tarihindeki çalıntı aracın şüphelisi olarak tespit edilen, 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan ARAMA kaydı bulunan F.D. (29)’ nin, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalama çalışmalarına devam edilirken, İstanbul İlinde de benzer evden hırsızlık olaylarına karışması sebebiyle, Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstanbul/Pendik Asayiş Büro Amirliği ekiplerince ortaklaşa yürütülen titiz çalışmalar neticesinde 04.12.2014 tarihinde yakalanarak, cezaevine gönderilmiştir.  

3 AYRI EVDEN HIRSIZLIK OLAYININ TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİLERİNDEN BİRİ YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

İlimizde 15.09.2014-17.09.2014 tarihleri arasında gerçekleşen 3 ayrı evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak, yapılan titiz çalışmalar sonucunda olayların şüphelileri S.B. (14) ve B.D. (17) isimli şahıslar olarak tespit edilmiş, yakalama çalışmalarına hız verilerek çeşitli İllerle irtibat sağlanmıştır. Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ve İzmir İli Ödemiş Asayiş Büro Amirliği ile yürütülen ortak çalışmalar neticesinde olayların şüphelilerinden S.B. (14) 20.12.2014 tarihinde yakalanarak, cezaevine gönderilmiştir. 

2 AYRI İŞYERİNDEN HIRSIZLIK OLAYININ 3 ŞÜPHELİSİ YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ 

29.10.2014 tarihinde Ş… Market, 28.12.2014 tarihinde G… Market isimli iki ayrı işyerinden gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili olarak görgü tanıklarının beyanlarına başvurulmuş, MOBESE ve güvenlik kamera görüntüleri incelenmiş, parmak izi tespit çalışması yapılmıştır. Şüphelilerin tespit edilmesine yönelik yapılan titiz çalışmalar sonucunda; Ş… Market isimli işyeriyle ilgili hırsızlık olayının şüphelileri A.G. (20) ve Ş.A. (18) isimli şahıslar olduğu, G… Market isimli işyeri ile ilgili hırsızlık olayının şüphelisi ise H.E. ( 18) olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu şüphelilerden A.G. (20) ve Ş.A. (18) 28.11.2014 tarihinde, H.E. ( 18) ise 31.12.2014 tarihinde yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. 

ATEŞ ETMEK SURETİYLE GENEL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE SOKAN ŞÜPHELİ YAKALANARAK ADLİ MERCİLERE SEVK EDİLDİ 

26.12.2014 tarihinde İlimizde 16… plaka sayılı araç içerisinden kurusıkı tabanca ile ateş etmek suretiyle genel güvenliği tehlikeye soktuğu tespit edilen S.M.D. (52) suç aleti ile birlikte yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince adli mercilere sevk edilmiştir. Faturası bulunmayan menşe-i belli olmayan kurusıkı tabanca, şarjör içerisindeki 10 adet 9 mm. çapındaki kurusıkı mermisi ve 2 adet patlamış, 1 adet patlamamış kurusıkı mermisi muhafaza altına alınmış, adli emanete teslim edilmiştir. 

YARALAMALI TRAFİK KAZASINA KARIŞIP KAÇAN ARAÇ VE SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ 

27.10.2014 günü saat 22: 40 sıralarında ilimiz Eskişehir-İstanbul asfaltı üzerinde il merkezinden Gülümbe Köyü istikametine seyir halindeki bir araca, 9. Eğitim Tugay Komutanlığı önünde başka bir aracın arkadan çarpıp kaçması olayı ile ilgili olarak yapılan araştırmalar kapsamında;

Konu ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalarda tarafların ve görgü tanıklarının beyanlarına başvurulmuş, Cumhuriyet Savcılığından alınan talimatlar doğrultusunda yürütülen soruşturmada herhangi bir sonuca varılamadığından, konunun Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince de araştırılması ve incelenmesi istenilmiştir. Bahse konu yaralamalı trafik kazası  olayı ile ilgili başlatmış olduğumuz çalışmalarda mağdur ve görgü tanıklarının ifadelerinde, kazaya sebebiyet veren aracın farlarının beyaz renkli (zenon) olduğunu, yine aracın koyu siyah renkli Renault marka Megane 2 model araç olduğunu ve aracın olayın akâbinde Hürriyet Mahallesinde bulunan kapalı pazar istikametine doğru uzaklaştığını belirttiklerinden, il ve ilçelerimizde 11 plakalı koyu renkli Renault marka Megane 2 model tüm araçların Trafik Tescil Şubesinden kayıtları incelenmiş, kaza olayının olduğu tarihten önce ve kazadan sonraki tarihlerdeki ilimiz plakasına kayıtlı yaklaşık 196 aracın (PTS kamera kayıtlarından) hareketleri inceleme altına alındığında, bu araçlar içerisinde sadece 11 ……. plaka sayılı siyah renkli aracın ön tamponunda değişikliklerin olduğu tarafımızca fark edilmesi üzerine, bahse konu aracın ilimiz PTS kayıtlarındaki tüm hareketleri ve görüntüleri detaylı bir şeklide incelendiğinde, aracın kazadan önce PTS kayıtlarında sürekli hareket halinde olduğu, ancak kazanın gerçekleştiği 27.10.2014 tarihinden 14.11.2014 tarihine kadar herhangi bir PTS görüntüsüne rastlanılmadığı, muhtemelen araç kazaya karıştığı için tamirde bulunduğu tarafımızca değerlendirilmiş, 11 …….. plaka sayılı aracın kaza tarihinden önceki ve sonraki görüntüleri tekrardan detaylı bir şekilde incelendiğinde, kazadan önce aracın ön tamponundaki radyatör ızgaralarının nikelajlı olduğu, ancak kazadan sonraki görüntülerde radyatör ızgaralarının üzerindeki nikelajların yerinde olmadığı bariz bir şekilde belli olduğundan;  27.10.2014 günü saat 22:40 sıralarında gerçekleşen bahse konu kazaya karışmış olan, mağdur ve görgü tanıklarının ifadelerinde belirtmiş oldukları  koyu siyah renkli Renault marka Megane 2 model aracın, tarafımızca incelemeye alınan 11 …….. plaka sayılı araç olduğu tespit edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğünce 27.10.2014 günü saat 22:40 sıralarında gerçekleşen bahse konu yaralamalı trafik kazası olayı ile ilgili olarak tespit edilen 11 ……… plaka sayılı Siyah renkli Renault marka Megane 2 model araç ve aracın sürücüsü olayın şüphelisi olarak Adli Makamlara intikal ettirilmiştir.  

HALKIN HUZURU VE ASAYİŞİN TEMİNİ İÇİN ASAYİŞ HUZUR UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

16/12/2014 günü saat 19.00 – 21.00 arasında Bilecik İl merkezi ve tüm İlçelerinde eş zamanlı olarak, umuma açık istirahat yerlerinde ve polis sorumluluk bölgeleri giriş çıkışlarında, ASAYİŞ HUZUR UYGULAMASI yapılmıştır.

Yapılan asayiş uygulamasında; halkımızın daha huzurlu ve rahat bir ortamda yaşayabilmesi, Polisin vatandaşlarımıza her zaman yanında olduğunu ve dost elini uzattığını görmesi, meydana gelen asayişe müessir olaylara müdahale edilmesi, meydana gelebilecek muhtemel cinayet, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, mütecaviz sarhoşluk, kaçakçılık ve organize suçlar ile terör örgütlerinin eylemlerinin önüne geçilmesi, herhangi bir suç nedeniyle adli makamlarca aranan şahısların yakalanması, uyuşturucu madde satan, bulunduran ve kullanan şahısların yakalanabilmesi amaçlanmıştır.

Gerçekleştirilen ASAYİŞ HUZUR UYGULAMASI neticesinde İl genelinde; toplamda 2163 şahsın UYAP sorgulaması yapılmış, 5 şahsın çeşitli suçlardan arandığı tespit edilerek gözaltına alınmış, 237 iş yeri kontrol edilmiş, usulsüzlük tespit edilen 10 iş yerine gerekli tutanaklar tanzim edilerek idari işlem başlatılmış, 214 aracın kontrolü yapılarak, 12 araç sürücüsüne kural ihlalleri gerekçesi ile cezai işlem uygulanmış, 1 araç sürücüsü alkollü araç kullandığı gerekçesiyle trafikten men edilerek gerekli ceza yaptırım uygulanmış, 2 adet belgesiz kurusıkı tabanca ve 1 gram Uyuşturucu madde (Hint Keneviri) ele geçirilmiştir. 

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;           

1-Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

İl Merkezinde;

4 adet ecstasy hap

8,15 gr esrar

1,58 gr bonzai maddesi

46 paket kaçak sigara

11 adet boş  kaçak sigara kutusu

20 adet sahte 100 tl

7 adet sahte 50 tl

5 adet sahte 20 tl

Osmaneli ilçemizde;

- 16 gr esrar maddesi 

NARKOTİK KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda;

8,15 gr Kubar Esrar maddesi,

4 adet Ectasy uyuşturucu hap,

1,58 gr Uyuşturucu Bonzai Maddesi ele geçirilmiş toplam 4 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. 

MALİ KONULAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Piyasaya Sahte Para Süren şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 7 ayrı operasyonda;

            -20 adet Sahte 100 TL banknot

            -7 adet Sahte 50TL banknot

            -5 adet Sahte 20 TL banknot ele geçirilmiş toplam 13 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

 

KAÇAKÇILIK KONULARINDA

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince ilimizde Kaçak Sigara Ticareti yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda;

            Değişik markalarda toplam 46 paket Kaçak Sigara ele geçirilmiş ve 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. 

İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde; 

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 3 adet içkili restaurant, 23 adet kıraathane, 6 adet kafe, 7 adet internet kafe, 5 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 61 adet kahvehane, 17adet internet kafe, 10 adet oyun salonu, 13 adet içkili yer denetlenmiş, 2 internet kafe ve 1 oyun salonuna mesul müdürünün iş yerinde bulunmamasından işlen yapılmış gerekli form tanzim edilerek cezai işlemin uygulanması için Bozüyük Belediye Başkanlığı ile yazışma yapılmıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 20 Umuma açık işyeri denetlenmiş, 1 dernek lokaline tutanak tutulmuştur.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 11 adet Kıraathane, 2 adet internet kafe, 15 adet Çay Salonu, 2 adet İçkili Yer, 1 adet Şehir Hamamı denetlenmiş herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 21 Kıraathane, 1 İnternet Kafe denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 1 Çay bahçesi, 5 Kahvehane, 3 internet kafe, 1 Oyun Salonu, 2 İçkili lokanta 1 tekel bayii denetlenmiş; 1 internet kafe hakkında filitre programı olmadığından tutanak tanzim edilmiş, işyeri sahibine Kaymakamlık Makamınca 1.068.00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Yenipazar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Umuma açık işyeri denetlenmiş, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 İçkili Restoran, 1 İnternet Kafe, 2 Tekel Bayii denetlenmiş; herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. 

Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Emre Aykırı Davranıştan 8, Sarhoşluktan 14, Gürültüden 6, Tütün Mam. Tüketilmesinden 6 olmak üzere toplam 34 kişiye 3.878,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.  

E) Trafik Denetimlerinde;     

Alkollü araç kullanan 13 sürücüye,

Hız ihlali yapan 2759 sürücüye,

Emniyet Kemeri takmayan 10 sürücüye,

Kırmızı ışık ihlali yapan 7 sürücüye,

Kasksız motosiklet kullanan 7 sürücüye,

Park yasağı bulunan alanlara park eden 549 sürücüye,

Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 148 sürücüye,

Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 5 sürücüye,

Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 2 sürücüye,

Araç sigortasını yaptırmayan 3 sürücüye,

Diğer kural ihlalleri için 352 sürücüye,

Toplam 3855 sürücüye 738.992,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

Editör: TE Bilişim