Aşağıköy’ün Covid-19 (Koronavirüs) salgını sebebiyle karantinaya alınması neticesinde TOKİ’de ve il merkezinde oturup ta köyün sınırları içerinde hayvan bakıcılığı yapan bazı vatandaşların imdadına Tarım İl Müdürlüğü yetişti.

İlimiz Merkez Aşağıköy Köyü’nde COVID-19 ortaya çıkması ve enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla köy, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca komple karantinaya alınmıştı. Köye giriş ve çıkışlar güvenlik güçleri tarafından demir bariyerler ile kapatılmış ve güvenlik hat safhaya çıkartılmıştı.

HAYVANLARIN BAKIMI TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK

TOKİ bölgesi ve il merkezinde yaşayıpta Aşağıköy sınırları içerisinde hayvan yetiştiriciliği yapan birçok vatandaş karantina sebebiyle köye giriş yapamaz duruma gelirken, mağduriyeti İl Tarım Müdürlüğü giderdi. Durumu İl Tarım Müdürlüğü’ne ileten hayvan yetiştiricilerinin sorunlarına el atan İl Müdürü Necmettin Yoldaş’ın Aşağıköy’de hayvanları bulunan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla köy içinde ikamet eden bir kişiyi görevlendirdiği öğrenildi.

Görevlendirilen kişinin köyde uygulanan karantina uygulaması sona erene kadar vatandaşların köyde bulunan hayvanlarına bakacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim