Bilecik Aşağıköy’de koranavirüs salgını sebebiyle 4 kişilik bir ailenin yanı sıra yaklaşık 20 kişinin daha karantina altına alındığı iddia edildi.

Aşağıköy’de 4 kişilik bir ailede pozitif çıktığı iddia edilen koranavirüs hastalığı ile ailenin komple karantina altına alındığı iddia edilirken, aile temasa geçtiği öğrenilen yaklaşık 20 kinin daha karantinaya tabii tutulduğu iddialar arasında yer aldı.

İstanbul’daki bir yakınının yanından döndükten sonra annede görülen koronavirüs vakası sebebiyle 4 kişiden oluşan ailenin tamamının 14 günlük karantinaya alındığı öğrenildi. Geçtiğimiz Salı günü ailenin hastaneye muayene çağrıldığı iddia edilirken, annenin hastanede ailenin diğer fertlerinin ise evde karantinaya alındığı öğrenilirken, aile ile temasa geçtiği tespit edilen yaklaşık 20 kişinin daha sağlık ekipleri tarafından evden çıkmamaları yönünde tebliğe tabi tutuldukları ileri sürüldü.

Aşağıköy’ün tamamı karantinaya alınacak mı?

Aşağıköy’deki Koranavirüs şüphesi ile karantinanın uygulandığını duyan vatandaşlar, daha farklı kişilerde de aynı vakanın görülebileceği korkusuna kapılırken, “Aşağıköy’ün tamamının karantinaya tabi tutulup tutulmayacağını”sordular. Diğer Bilecik genelinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ 16 kişide Kororavirüs olduğu açıklamıştı. Aşağıköy’deki olayı duyan birçok vatandaş ise virüsün Bilecik merkezine yayılma tehlikesine karşı mahallenin geç kalınmadan karantinaya alınması gerektiğinin” altını çizildi.

Editör: TE Bilişim