Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi yeniden düzenlenerek hastaların ve hastane personelinin çok daha rahat kullanabilecekleri hale getirildi. Eskiden iki ayrı bölümden oluşan Acil Servis’te hastaların her türlü prosedür işlemleri artık tek noktada yapılıyor. Servis kapısının yanına açılan 2’nci kapıdan servise alınan hastalar burada bulunan 5 yataklı bölümde hem muayene ediliyorlar hem de işlemlerini yaptırıyorlar. Müşahede alanıyla muayene alanlarının birbirinden ayrılması sonucunda servis çok daha düzenli ve hızlı çalışır hale getirildi. Özellikle servisin kalabalık olduğu saatlerde yığılmayı engellediklerini belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Hakan Yıldız, hastaların ve hastane personelinin uygulamadan son derece memnun olduklarını söyledi.

Acile gelen her hastanın kabul edilmek zorunda olduğunu hatırlatan Hastane Başhekimi Op. Dr. Hakan Yıldız, acil servisin ilk aşamasında hastaların aciliyet seviyelerinin belirlendiğini söyledi. Burada kırmızı, sarı ve yeşil olarak sınıflandırılan hastalar, öncelik sırasına göre servisin yeni kapısından içeri alınıyorlar. “Biz bu yeni sistemle durumu diğerlerine göre daha ağır olan hastalarımıza daha hızlı bir şekilde müdahale edilmesini sağlıyoruz” diyen Başhekim Yıldız, yeni sistemi gazetemize anlattı.


Acil Servisin içine yapılan yeni bölümde 5 yataklı bir oda bulunuyor. Hasta buraya geldiğinde sekreter tarafından kaydı alınıyor ve serviste bulunan 2 doktordan birinin müdahale etmesi sağlanıyor. İlk müdahale için her türlü ekipmanın sağlandığı bölümde, hastaların mahremiyeti için yataklar birbirinden perde ile ayrılıyor. Koyulan teşhise göre yapılması gereken tahliller burada belirlenip hasta ilgili birimlere sevk ediliyor.

Başhekim Hakan Yılmaz, bu alanın oluşturulmasının en büyük getirisi olarak; daha önce iki tane poliklinik alanı olduğunu ve bu alanların birbirinden ayrı olarak çalışan uzman doktorların ve pratisyenlerin yeni uygulamada birbirleriyle birlikte çalışma fırsatı bulduklarını söyledi. Doktorlar arası bilgi paylaşımının artmasının hem hekimler hem de hastalar için faydalı olduğunu söyledi. Prosedür işlemlerinin tek noktada bitirilmesinin hasta ve hasta yakınlarının işini kolaylaştırdığını söyleyen Yılmaz, uygulamayla zamandan da tasarruf edildiğini ifade etti.


Acildeki değişimin bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Başhekim, eskiden desk alanı olarak kullanılan bölümün de müşahede alanı olarak düzenleneceğini, mevcut alanlarda da bazı değişikliklere gidilerek hasta müşahedesini tek bir bölümde toplayacaklarını söyledi. Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan son değişikliklerle hasta-doktor –hemşire iletişimi daha sağlıklı hale geldi.


Acil Servis Hemşirelerinden Aslı Odabaşı, hem kendilerinin hem de hastaların uygulamadan memnun olduğunu söyledi. Hastanın alındığı ilk odada tüm işlemlerinin yapıldığını söyleyen Odabaşı, servisin daha düzenli hala gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha önce servis içerisinde bir telaş yaşandığını, hasta ve hasta yakınlarını yönlendirmede sıkıntılar olduğunu söyleyen hemşire Nazmiye Kibar, tüm işlemlerin tek noktada toplanmasının servisi rahatlattığını ve servis içerisinde yığılma olmasını önlediğini ifade etti. 


Bilecik Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uz. Dr. Kürşat Kaan Akkoyun, yeni sistemde hastanın işlemlerinin tek merkezde yapılmasının hem hastanın hem de kendilerinin işini kolaylaştırdığını söyledi. “Acil serviste her müdahaleyi hızlı yapmak zorundayız, hayat kurtarmakla yükümlüyüz” diyen Akkoyun, yeni sistemin çalışma sistemini hızlandırdığını ve görevlerini layığıyla yapmalarını sağladığını ifade etti.  Kaan Akkoyun, yakın zamanda servis içerisine yapılacak yeni düzenlemelerle hem gözlem altındaki hem de ayakta hastalara verecekleri hizmetin kalitesinin artacağını söyledi. 

Editör: TE Bilişim