Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Belediyesi ortak fotoğraf yarışması düzenliyor. “Artı – Eksi Bilecik” isimli yarışmada, her yarışmacı ilimizin bir olumlu bir de olumsuz yönünü fotoğraflamaya çalışacak. 3 ayrı yaş kategorisinde düzenlenen yarışmaya 7’den 70’e tüm fotoğraf tutkunları katılabilecek. Sadece amatör fotoğrafçılara açık olan yarışmaya, cep telefonu dahil her türlü fotoğraf makinesiyle katılmak mümkün. Son katılım tarihi 25 Eylül olan yarışmada dereceye giren fotoğrafçılara çeşitli para ödülleri verilecek.

Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hazırlanan internet sitesinde yarışmayla ilgili şu bilgiler yer alıyor:

Yarışmanın Amacı:

Bilecik ilimizin ve çevresinin estetik kaygılar içerisinde, ayrı gözlerle ve yorumlarla değerlendirilmesi; Bilecik’in artı ve eksi yönlerinin vurgulanması; fotoğraf sanatının desteklenerek sevdirilmesi ve bu sanata gönül verenlerin isteklendirilmesidir.

Yarışmanın Konusu:

Tarihimizin önemli bölgelerinden biri olan Bilecik ve çevresinin hoşa giden, güzel, bizleri onurlandıran yanlarıyla; güzelleşmesini, iyileşmesini, düzelmesini istediğimiz yanlarını bir zıtlık anlayışı çerçevesinde bir çift fotoğrafla ortaya çıkarmak.

Yarışma Koşulları:

·         Yarışmaya katılım ücretsizdir.

·         Yarışmaya katılan fotoğraflarda teknik konulara değil fotoğrafın anlatmak istediği kompozisyona göre değerlendirme yapılacaktır. Bu nedenle her türlü (Cep Telefonu, Analog Fotoğraf Makinesi, Dijital Fotoğraf Makinesi ) fotoğraf makinesi ile çekim kabul edilecektir.

·         Katılımcılar yukarıda değinilen konu ve amaç çerçevesi içerisinde anlatım biçiminde özgürdür.

·         Yarışmaya organizasyon kurulu üyeleri, seçici kurul üyeleri ve birinci dereceden yakınları katılamaz.

·         Daha önce ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj ayrılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz.

·         Fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Kolaj, photoshop, dijital düzeltme vb. uygulamalarla yapısı değiştirilmiş fotoğraflar yarışmaya kabul edilemez.

·         Her katılım bir çift basılı fotoğrafla olacaktır. Bu fotoğraflardan biri artı (+)Bilecik diğeri eksi (–) Bilecik konusunu işleyecektir.

·         Fotoğraflar Bilecik il sınırları içinde çekilmiş olacaktır.

·         Bir kişi en fazla 3 katılım yapabilir. (Her katılım için ayrı form doldurulacaktır)

·         Yarışmaya amatör tüm fotoğraf severler katılabilir.

·         Fotoğraflar çerçevesiz teslim edilecektir.

·         Yarışmaya katılan fotoğrafların kısa kenarı 20 cm. den kısa, uzun kenarı 40 cm. den uzun olmamalıdır. Bir katılımdaki 2 fotoğraf da aynı boyutlarda olacaktır.

·         Fotoğraflar posta-kargoda zarar görmeyecek biçimde paketlenerek, katılım formu ile beraber yarışma sekretaryasına gönderilebilir ya da elden teslim edilebilir. Posta-kargoda oluşabilecek hasar ya da kayıptan sorumluluk kabul edilmez. Katılım formu genel ağ üzerinden ya da yarışma sekretaryasından sağlanabilir.

·         Tüm katılımcılara katılım belgesi; ödül ve mansiyon kazananlara, sergilenmeye değer bulunanlara da başarı belgesi verilecektir.

Kullanım Hakkı

Katılımcı, dereceye giren ve/veya sergilenmeye hak kazanmış olan fotoğraflarının kullanım ve yayımlanma haklarının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Belediyesi ve Proje ortaklarına ait olduğunu kabul eder ve telif hakkı talebinde bulunmaz. Katılımcılar bu şartnamenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılırlar.

Yarışma Takvimi

Son katılım tarihi: 25 Eylül 2015

Seçici kurul değerlendirilmesi: 09 Ekim 2015

Sonuç bildirimi: 12 Ekim 2015 Sergi

Ödül töreni 05 Kasım 2015

Ödüller

Yarışma, doğum tarihini esas alarak üç farklı kategoride gerçekleştirilecektir. Doğum Tarihi 2005 ve sonrası olanlara; birincilik ödülü 1000 TL, İkincilik ödülü 750 TL, Üçüncülük ödülü 500 TL, 3 Mansiyon 300 TL. Doğum Tarihi 2004 ve 1995 arası olanlar; Birincilik ödülü 1000 TL, İkincilik ödülü 750 TL, Üçüncülük ödülü 500 TL, 3 Mansiyon 300 TL. Doğum Tarihi 1994 ve öncesi olanlar; Birincilik ödülü 1000 TL, İkincilik ödülü 750 TL, Üçüncülük ödülü 500 TL, 3 Mansiyon 300 TL.

 Düzenleme Kurulu:

 Prof. Dr. Azmi ÖZCAN Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü

Selim YAĞCI Bilecik Belediye Başkanı

Prof. Dr. Harun TUNÇEL Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Prof. Dr. Y. Cengiz TOKLU Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı

Yrd.Doç. Elif AĞATEKİN Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı

Seçici Kurul:

Ufuk AKÇAY Mimarlar Odası Bilecik Temsilcisi Sekreter Üye

Serkan BİRCAN Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü

Abdullah GÜNDÜZ Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tasarım Kulübü Başkanı

Murat IŞIK Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı

Aytaç KIRÇI Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü

Öğr. Gör. Cenk SEZER Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Elemanı

Öğr. Gör. Fatih ŞAHİN Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Elemanı

Yarışma Sekreteryası:

Özcan ÇINAR Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Fakülte Sekreter Vekili Tel: 0(228) 214 12 83 Faks: 0(228) 214 12 82 E-Posta Adresi: [email protected]



Editör: TE Bilişim