1. OSB Yönetim Kurulu, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK’ün Yönetimini Bilecik’e davet etti. 6 adet OSB’si olan ilimizin OSB’lerle ilgili sorunlarını tartışmak üzere önümüzdeki Salı günü tarafların katılacağı bir toplantı tertip edilecek. Toplantının ardından Subaşı Cafe - Restaurant (Gölpark)’da OSB’lere ve Sanayicilere yönelik iftar yemeği verilecek.

Ramazan Ayında Belediye Başkanlığının Kültür Sitesinde düzenlemiş olduğu iftar yemeklerinin 15 günlük kısmına destek sağlayan ve Üniversitede okuyan ve yaz okuluna kalan 70 öğrenciye Ramazan boyunca iftar yemeği veren Bilecik 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, toplantıyla ilgili şöyle konuştu:

“Türkiye’de OSB’ler Üst Kuruluşu diye bir birlik var. Bu OSBÜK’e üye 276 tane organize sanayi kurumu var. Bu OSB’lerden 6 tanesi de ilimizde var. 6 tanesi de üye değil ama 1’inci ve 2’nci OSB’ler üye. Diğerleri de inşallah üye yapılabilir. Sayısı arttıkça etkinliği artan bir yer burası. Bizim de OSBÜK’e temsilci olarak gönderdiğimiz kişi Yusuf Subaşı arkadaşımız. Biz istiyoruz ki, dertlerimizi ve problemlerimizi daha üst makamlara ulaştırabilmek için bu OSBÜK’ün yönetim kurulunda da görev almamız gerekiyor. Ancak öyle oluyor, böyle oluyor, iki dönemdir bir türlü yönetimde görev alamıyoruz. Ama bu sefer gittiğimizde Yusuf arkadaşımız şunu anlatabilmiş; “Bizim Bilecik’te problemlerimiz var. Bunları dile getirmek istiyoruz. Bu konuda biz de yönetimde görev almak istiyoruz.” demiş. “Nasıl problemleriniz var?” diye sorulduğunda; OSB’lerimizin birinde sanayi temsilcisi olmadığını ve yatırımı sanayicinin yapmasına rağmen Özel İdare, Vilayet vs. ile yönetildiğimizi söylemiş. Bu kadar doluluğa ulaşmış bir yerde sanayi temsilcisi olmamasına inanamamışlar. Ahmet Bey’de durumu yerinde görmeleri için kendilerini Bilecik’e davet etmiş. Önümüzdeki Salı günü gelecekler. Kendileriyle yapacağım toplantıda birçok gerçeği anlatacağım. Daha sonra davetlilerimizle birlikte daha yüzeysel görüşmeler olacak.

Amacımız bizim o kurumun içinde temsilcimizin olması. Bilecik derdini anlatmak istiyorsa, orada mutlaka olmalı. Bizim artık bu gibi kurumlarda etkin olmamız lazım. Pasif olarak kenarda kalırsanız hiçbir sorunu halledemezsiniz. İnşallah daha ileriki zamanlarda daha ileri noktalara getireceğiz. Biz buraya günümüzü doldurmaya gelmedik. Zaman harcamaya gelmedik. Bir şeyler vermeye geldik. Daha iyi noktalara getirebilirsek ne mutlu bize.” 

Editör: TE Bilişim