İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde personel ile daire müdürleri açığa alınan personellerle ilgili bilgilendirme ve moral toplantısı yaptı. İl Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’ndaki toplantıya İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcıları Erkal Gedikli ve Mustafa Demirbaş, Şube Müdürleri ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

İl Müdürü Yıldız, toplantıda; "Toplantımızın amacı ülkemizdeki FETÖ terör örgütünden dolayı kurumumuzdaki bazı arkadaşlarımızın açığa alınması bizleri üzmüştür. Kurumumuzda bu tip hainliğin olamayacağını ifade etmiştim. Terör örgütlerinin en büyük özelliği kargaşa yaratmak huzuru bozmak. İlimiz için planladıkları da huzurlu, faydalı uyum içinde çalışan İl Müdürlüğümüzü karıştırmak ve hedef şaşırtmak şeklinde olabilir. Bu arkadaşlarımızın bu hainlerle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. En kısa sürede aramızda olacaklarına inanıyorum.

Bu durum birbirimizde ayrışmaya değil, birbirimize kenetlenmek gerekir. Gün birlik, kardeşlik ve sevgi günüdür. Birbirimizden ayrışmak için bahaneler aramayalım. Birbirimizi sevmek için birçok nedenimiz var. Bu geminin içinde hep beraberiz batarsak hep beraber batarız. Bizim gidecek başka ülkemiz yok. Komşu ülkelere nasıl yaptılarsa bize de öyle yapacaklardı. Ülkemizde Çanakkale ruhu oluştu  ve bunu yıkmaya çalışıyorlar.

Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır. Bunu da hayra yoruyorum. Bu olay bizim daha fazla kenetlenmemize, daha dik durmamıza, daha üretken olmamıza, çiftçimize ilimiz tarımına daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Mesai arkadaşlarımı hiçbir zaman ezmedim, adaletsizlik yapmadım ve ezdirmeyeceğim de. Haklı oldukları müddetçe arkadaşlarımın her zaman yanında olmaya ve onlar için mücadele vermeye devam edeceğim. Sosyal paylaşım siteleri ve basındaki haberler arkadaşlarımızı çok iyi tanıdıklarını iddia ederek farklı yorum yapanlar var. Belki arkadaşınızı canı gönülden sevmiyor olabilirsiniz fakat insanlara iftira atıp töhmet altında bırakmak büyük bir vebaldir.

Bayrak, vatan, millet, devlet tektir ve gerisi teferruattır. Birbirimizi sevmek, bir olmak, güçlü olmak ve üretmek için birçok ortak noktamız var. Kimseye kin ve nefret hissetmek için sebepler aramayalım. Moralinizi düzgün tutup, çalışmalarınızı hızlandırarak daha güzel şeyler ortaya koymalı, bilgi ve becerimizle, üretkenliğimizle ve tarımdaki başarımızla basında yer alalım. Bu gayretin ve ruhun tüm personelimde olduğuna inanarak teşekkür ediyorum" dedi.

Şube Müdürü Güven Sönmez, İl Müdürü Yıldız'a arkadaşlarının adına, Kurumun huzurunu, birliğini sağlamak için dik duruşundan ötürü kendilerine teşekkür ettiğini söyleyerek en yakın zamanda arkadaşlarının aralarına dönecekleri inancında olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim