Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı’na emniyet kemeri simülasyon aracı kuruldu. Kaza anında takla atan bir aracın içinde yaşananların anlaşılması için gerçekleştirilen uygulamada, çeşitli okulların öğrencilerine simülasyon eğitimi verildi. 3 gün boyunca meydanda Bilecik halkına eğitim verilecek olan araçta ilk gün bazı daire müdürleri de dahil olmak üzere 200 kadar kişi eğitim aldı. Takla attırılan simülatör aracından çıkan vatandaşlarsa, sadece ön koltuklarda oturanların değil, arakada oturanların da kazalarda can güvenliklerinin sağlanması için mutlaka emniyet kemeri takmaları gerektiğini anladıklarını söylediler.  Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla getirilen simülasyon aracıyla cuma gününe kadar Bileciklilere eğitim verilmeye devam edilecek.


Simülatörde eğitim alacak öğrencilerle konuşan Vali Yardımcısı Metin Çınar, trafik kazalarının yüzde 70’inin insan kaynaklı olduğunu, bu kazaların yüzde 50'sinin eğitimsizlikten meydana geldiğini söyledi ve "Araç kullandığımızda veya yolcu olarak bulunduğumuz zaman kesinlikle emniyet kemeri kullanmalıyız ve toplumumuza benimsetmemiz gerekiyor. Kişisel hatalarla yapılan trafik kazalarında emniyet kemeri önemli. Sürücülerimiz ve yolcularımız trafikte emniyet kemeri kullanmalarını istiyorum. Bunlarda eğitimle oluyor" açıklamasında bulundu.


Bilecik Trafik Şube Müdürü Kamuran Turan, aracı Bilecik’e, emniyet kemerinin önemini anlatmak ve bunu görsel olarak sunmak için getirmelerini söyledi. Bilecik TSO’nun katkılarıyla Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğünden getirilen araçla ilgili olarak Eğitmen Tarık Kurtoğlu tarafından bilgilendirme yapıldı. Emniyet kemeri kullanımının kısa mesafelerde ihmal edildiğini söyleyen Kurtoğlu,  “Kemer takmayı en çok gerektiren aslında kısa mesafeler oluyor. Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80' i sürücülerin evlerine 30—35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşiyor. Saatte 50 kilometre hızdaki bir çarpmanın 4. kattan düşmeyle eşdeğer olduğu, emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70' inin 50 kilometreden düşük bir hızda yol alırken yaralandığı yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir.” açıklamasını yaptı. 





Editör: TE Bilişim