Arıcılar Birliği Başkanı Beytullah Erdönmez ve Osmaneli’nde  faaliyette bulunan arıcılar satış ve pazarlama konusunda düşüncelerini paylaşmak ve belediye tesislerinde ürünlerinin satışının yapılması için Osmaneli Münür Şahin’i ziyaret ettiler.

Bilecik Çam Balı artık Türkiye'de marka haline gelirken kovan sayısı ve arıcılıkla uğraşan üretici sayısı hızla artıyor.  Bu yıl içinde 250 üreticiye bin 250 kovan dağıtımı gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bal üreticiliğine büyük önem veriyor.

Tarım İl Müdürü Necmettin Yoldaş, bu yaptığı açıklamada;

“Proje ile ilimizde arıcılık yapan ve Arı Yetiştiricileri Birliğine üye çiftçilerimizin daha modern arıcılık işletmelerine dönüşmesini sağlayacağız. Yeni tip kovanlarla bal, polen ve propolis üretimini artırarak çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Eski tip kovanlarda yapılan üretimden yeni tip kovanlara geçilerek teknik arıcılık yapılmasını sağlanacak ve ürün kalitesini artıracağız. Yeni tip polen tuzaklı kovanlarla polen üretimini de teşvik ederek yeni ürünlerin üretimi sağlanarak piyasaya aktarımını sağlamış olacağız. Aynı zamanda ekonomik olarak da yetiştiricinin gelir düzeyinin artmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.”dedi.

Başkanımız Münür Şahin Bilecik arıcılığına ve Osmaneli İlçemizdeki üreticilere satış ve pazarlama dahil her konuda Belediye olarak yardımcı olacaklarını ifade ederek başkan ve yönetimine teşekkür etti.

--

Editör: TE Bilişim