Günde 1000 araca kırmızı ışık ihlalinden ceza kestiği ileri sürülen EDS’ler insan veya herhangi bir hayvanın geçmesi neticesinde flaş patlatıyor.

Son günlerde Bilecikli sürücüler tarafından yoğun eleştiri alan EDS’lerin ilk gün 409 araca kırmızı ışık ihlalinden ceza kestiğini ve ilerleyen zamanlarda postacıların trafik cezalarını dağıtmaya yetişemediğini yazmıştık.

Beyaz Çizgiye Dikkat!

Her geçen gün sürücüleri isyan ettiren EDS’ler vatandaşlara trajikomik olaylar yaşatmaya başladı. Kırmızı ışıkta duran araçların yanından veya ortasından geçen herhangi bir hareketli varlığı (insan, köpek, kuş) tespit eden EDS’ler beyaz çizgiyi geçtiğini farkettiği an flaş patlatarak araçların resmini çekiyor.

Bu durum birçok kişinin kafasında soru işareti yaratırken, zaten kırmızı ışık ihlali gerekçesi ile onlarca ceza yemiş olan vatandaşlar kırmızı ışıkta geçmedikleri halde ceza yediklerini ileri sürmeye başladı. Yetkililerden duruma ilişkin açıklama bekleyen vatandaşlar EDS’lerin haksız yere kendilerine ceza kestiğini ileri sürdü.

Tepebaşı’nda esnaflık yaptığını söyleyen bir vatandaş ise, “Tepebaşında esnaflık yapıyorum. Günde sayısız derecede kırmızı ışıkta duran araçlara buna benzer fotoğraf geçiliyor. Bunlardan birisi de bizim motorlarımız. Günde birkaç tanede buna benzer bize de cezalar kesildi. Ve ışıktan geçmememize rağmen, kırmızı ışıkta 2 metre durmamıza rağmen EDS'den sürekli fotoğraf çekiliyor ve bugünde bize ceza kağıdı geldi ve bunun gibi birkaç tane daha var. Normal vatandaşlar yürürken bile bu ışıklar ceza kesiyor. Bunun nasıl önüne geçeceğiz yetkililere duyurmak istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim