Eylül ayı başında yaptığımız ‘Apartlar Denetlendi mi? Bilecik Yeni Öğrencilere Hazır mı?’ başlıklı haberimizle, ilimizde hizmet veren apart ve öğrenci yurtlarının denetimlerinin yapılması gerektiği konusunda yetkilileri uyarmıştık. Uyarımızı dikkate alan Bilecik Valiliği, 9 ayrı kurumun uzmanından oluşan bir ekip kurarak il ve ilçelerdeki tüm apart ve öğrenci yurtlarını denetledi.

2007 yılında kurulmasının ardından hızla gelişen ve büyüyen Şeyh Edebali Üniversitesi, bu yıl 4500 yeni öğrenciyi ilimize getirdi. 2000’i il merkezinde, 2500’ü ise ilçelerde ikamet edecek yeni öğrencilerle birlikte ilimizde eğitim gören üniversite öğrencilerinin sayısı 15 bine yaklaştı. Şehrimizin ekonomisine büyük katkı sağlayan üniversite öğrencilerinin ilimize gelmesiyle birlikte, çok sayıda özel yurt ve apart da hizmet vermeye başladı.

Girişimciler tarafından fırsat olarak görülen bu işletmelerin bir kısmının öğrencilerin ihtiyaçları ve güvenlikleri gözetilerek yapılması, bazılarının ise sadece ticari kaygılarla açılması, bu yerlerin denetlenmesini zorunlu hale getiriyor. Öğrenci Yurtları ile Benzeri Kurumların Açılması, İşletilmesi ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelikte öğrencilerin barındığı yurtlarda belirli aralıklarla denetlemelerin yapılması gerektiği ifade ediliyor ve bu görev işletmelerin bulunduğu yerlerin en büyük mülki amirine düşüyor.

Eylül ayı başında yaptığımız haberimizde, geleceğimizin sigortası olan gençlerimizin güvenlikleri ve huzurlu bir eğitim hayatı geçirmeleri için konakladıkları apartların yetkililer tarafından denetlenmesi gerektiğini belirtmiş ve yetkilileri göreve çağırmıştık. Haberimize duyarsız kalmayan Bilecik Valiliği, 9 ayrı kurumun uzmanından oluşan bir ekip kurarak il merkezi ve tüm ilçelerde faaliyet gösteren yurt ve apartlarda denetim gerçekleştirdi.

Maliye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Afet Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü Tarım Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, yaklaşık 15 gün boyunca il merkezi ve ilçelerde hizmet veren 70’in üzerinde özel yurt, apart ve pansiyonu teftiş etti. Eksikleri bulunan işletmelerin belirlendiği, bu işletmeler için Valiliğe rapor düzenleneceği ve gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı öğrenildi.

Aileleri tarafından bizlere emanet edilen gençlerimizin huzur ve güvenliğini gözeten ve uyarımızı dikkate alan yetkiliklere biz de Yarın Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilişim