Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, (BEBKA) Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığı ve Bilecik Belediyesi iştirakiyle gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik birçok yönü ile tanıtıldı.

Ne var ki fuardan gelen iddialar kamuoyunda şok etkisi yarattı. İddialara göre; TSO Başkanı ile belediye temsilcileri arasında zaman zaman gerginlikler ve sözlü tartışmalar yaşandı.

TSO'nun davetlisi olarak fuara katılan ve iyi hazırlanan belediyenin tanıtım gayreti ve ön plana çıkmasından TSO Başkanı ve yönetiminin rahatsızlık duyduğu iddia edildi.

Standa gelen önemli ziyaretçilere verilen plaketler ve hediyeler, özellikle de Bilecik standını ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 'a plaketini Belediye Başkanı adına belediye yetkililerinin vermesinin ortamı gerdiği iddia edildi.

Farklı olumsuzluklarında da yaşandığı iddiaları ile geçen bu yılki Antalya YÖREX Fuarı’nda TSO Başkanı Mefail Ateş’in Belediye görevlilerini sert şekilde uyardığı ve bunun üzerine belediye yetkililerinin fuarı terk etmeye dahi kalktığı da  gelen iddialar arasında. Bu iddialara TSO Başkanı Mefail Ateş'in ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor

Editör: TE Bilişim