“Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı kim olsun?” anketimiz sonuçlandı. Aday adaylığını açıklayan 6 ismin yer aldığı ve yoğun ilgi gösterilen anketimiz, 4 Kasım günü saat 18.00’de başladı ve tam bir hafta sürdü. 11 Kasım günü saat 18.00’de sona eren anket sonuçlarını açıklıyoruz:

Toplam 12.645 oyun kullanıldığı anketimizde, ilk sırayı 6282 oyla mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı aldı. Oyların %49.7’sini alan Yağcı, en yakın rakibine 2073 oy fark attı ve bu sonuçla aday adayları içinde ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Anketimizde ikinci sırayı, topladığı 4210 oyla Orhan Şişman aldı. Şişman, anketi %33.3 gibi yüksek bir yüzdeyle tamamlamayı başardı ve adeta ‘bu yarışta ben de varım’ dedi. Selim Yağcı’nın ve Orhan Şişman’ın oy kullanmakta yoğun mesai harcattıkları gözlenen anketimizde yer alan diğer adaylar çok gerilerde kaldılar.

Yağcı ve Şişman ikilisi, geçtiğimiz aylarda yaptığımız, “Bilecik Belediye Başkan Adayınız Kim?” anketimizde de sıkı bir yarışa girmiş ve Orhan Şişman, Selim Yağcı’ya %1 oy fark atarak anketten birinci çıkmıştı. Bu kez tersi oldu ve Selim Yağcı %16.4 gibi büyük bir farkla anketimizden birinci olarak çıktı. Bilecik halkının yakından tanıdığı ikili, toplamda oyların %83’ünü almayı başardılar.

Ankette üçüncü sırayı 1908 oyla Atıf Bilir aldı. %15.1 gibi yüksek bir oy oranına sahip olan Bilir, oy potansiyeli yüksek adaylardan olduğunu gösterirken, anketin diğer üç ismi; Münür Şahin, Üzeyir Yıldırım ve İbrahim Yılmam toplamda sadece 246 oy alabildiler. Üç isim, oyların toplamda sadece %1.9’unu alarak ankette geride kaldılar. Münür Şahin 143 oyla %1.1, Üzeyir Yıldırım 69 oyla %0.5 ve İbrahim Yılmam 34 oyla %0.3 oy oranına sahip oldular. 

Editör: TE Bilişim