Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyet programında yer alan, Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Çeyrek Final Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstasyon Spor Salonunda yapılan açılış töreni ile bugün start aldı.

 

İstasyon Spor Salonunda yapılan açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ,Hentbol Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final müsabakalarında mücadele edecek 15 ilden 360 sporcu , antrenörler ve spor severler katıldı.

 Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporculara hitaben yaptığı açılış konuşmasında;

‘‘Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği, ‘‘İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın diyen’’ Şeyh Edebali’ nin diyarı Ertuğrulgazi’nin sancağı olan Bilecik’imizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.

 

Anadolu Yıldızlar Ligi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler  sonucu bir üst Gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda 15 Branş 81 İl ve 25.000 sporcunun katılımı ile oluşturulmuş çok büyük bir organizasyon.

   

 Sevgili Sporcular;
 Hentbol gibi güzel bir branş’a gönül verdiğiniz için öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Düzenli ve disiplinli çalışmalar sonucu bu güzel branş’ı en güzel şekilde temsil edeceğiniz’e ve ayyıldızlı bayrağımızı uluslar arası arenada dalgalandıracağınıza, İstiklal Marşımızı tüm dünya’ya duyuracağınız’a can-ı gönülden inanıyorum.

       ‘‘Müsabakalarda sportmen ve centilmence mücadele ederek müsabakaları başarılı bir şekilde sonuçlandırmanızı temenni ediyorum.

     Sağ salim geldiğiniz Bilecik’imizden yine sağ salim İllerinize dönmenizi diliyorum.

     Müsabakalarda görev alan tüm hakemlerimize, antrenörlerimize ve ter dökecek tüm sporcularımıza başarılar diliyor, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum’’ dedi.

    Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni çeşitli illerden gelen sporcuların çekişmeli maçları ile devam etti.

 

Editör: TE Bilişim