Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayları Bahattin Şeker ve Hüseyin Şensoy, yapımı bir türlü bitmeyen Yenişehir yolu ve 3 yıldır başlanamayan Devlet Hastanesi'ni bir kez daha gündeme getirdi. 12 yıllık iktidarı boyunca Bilecik’in önemli sorunlarına çözüm bulunamadığını belirten Şeker, “Saraylarda yaşayanlar, padişahlık taslayanlar, saraylara milyar dolarlar harcayanlar, ne yazık ki bugüne kadar hiçbir şeyi yapamamışlardır” ifadesini kullandı.

            Kalabalık bir partili grubuyla önce Yenişehir yolu kavşağına giden vekil adayları Bahattin Şeker ve Hüseyin Şensoy, burada bir basın açıklaması yaptı.  Bahattin Şeker, görev süreleri boyunca yol yapmakla övünen iktidar partisinin Yenişehir yolunu bir türlü bitiremediğini hatırlattı ve iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işlerden birinin bu yolun acele ihalesini yapıp Bilecik halkına güzel bir yol sunmak olduğunu söyledi. Şeker, şöyle konuştu:

            “Yol yaptık diyenler, 12 senedir hiçbir adım atmadı”

            “7 Haziran seçimleri geliyor. Bu seçimlere giderken Bilecik Merkez ve ilçelerinde, köylerdeki sorunları da tek tek ortaya koyuyoruz. Bugün de Dereşemsettin Kavşağında Bilecik'i Bursa'ya, İnegöl'e Marmara Bölgesi'ne bağlayan en önemli yoldayız. 12 senedir iktidarda kalanlar, bütün yolları yaptık diyenler, maalesef ki Yenişehir yoluyla ilgili bugüne kadar hiçbir adım atamadılar. Her sene, “Yenişehir yolu oldu, oluyor” diyenler, “Eski Türkiye gitti, yeni Türkiye geldi” diyenlerin ne hale geldiğini bugün hep beraber görüyoruz. Bilecik haklına bunu yeniden sunuyoruz."

            “Sözler yerine getirilmedi”

            Yenişehir yoluyla ilgili çok söz verildiğini ifade eden Bahattin Şeker; “Her seçimde sözler verildi. Sayın Başbakan buraya geldiğinde sözler verildi. Eski Başbakan, şimdiki Cumhurbaşkanı buraya geldiğinde sözler verildi. Ama bugüne kadar hiçbir adım atılamadı. Türkiye'de heran her şeyi yapanlar, bir günde 3 bine yakın polisi görevden alanlar, Türkiye'de Savcıları görevden alanlar, Türkiye'de kanunla istedikleri şeyleri yapanlar, “en güçlü hükümet biziz” diyenler, bugün maalesef birçok aracın çalıştığı bu yolla ilgili hiçbir adım atmadı” dedi.

            “Ampul patlamıştır, bunlar gidicidir”

            Şuan ilimizin en önemli sorunlarından birisinin Yenişehir yolu olduğunu söyleyen Şeker; “En büyük sorunlardan birisi budur. İnşallah her zaman söylediğimiz, ampul patlamıştır, bunlar gidicidir. İnşallah iktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden birisi, bu yolun acele ihalesini yapmak ve burada halkımıza bu güzel yolu sunmaktır. Saraylarda yaşayanlar, padişahlık taslayanlar, saraylara milyar dolarlar harcayanlar, ne yazık ki bugüne kadar hiçbir şeyi yapamamışlardır. Burada da bunu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

            “Bu millete küfredene yüzlerce ihale veriyorsun”

            Yolun tamamlanmaması konusunda iktidar partisinin açıklama yapması gerektiğini söyleyen Bahattin Şeker, şöyle konuştu:

            “Bu millete küfür eden müteahhide yüzlerce ihale veriyorsun. Burada hepimiz görüyoruz, iki müteahhit mi Bilecik'in kaderiyle oynuyor? Yaparsın bunu, üç günde kararını alırsın, doğruysa doğru, doğru değilse ihaleyi iptal edersin. En kısa zamanda bir ihale daha yaparsın, bu yolu başlatırsın. Milletle dalga geçer gibi, “bugün oldu, yarın oldu” diyorlar. İl Genel Meclis üyemiz Mehmet Bey geçen gün bu konuyu kendilerine sordu. “Ne zaman sonuçlanacak bu iş?” dedi. “6 gün de olur, 6 ay da olur, 6 yıl da olur” dedi Karayolları Bölge Müdürümüz. Böyle bir şey olabilir mi? Her gün bu yoldaki rezillik çekilecek mi? Madem ki seçime gidiyoruz, aday olan arkadaşlar ve iktidar partisi bununla ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapmalı.”

            “Trilyonlar verip sarayları yaparken, bizim burada hastanemiz olmuyor”

            Yenişehir yolundaki açıklamanın ardından şehir merkezine gelen MHP’li kafile, Bilecik Devlet Hastanesi önünde ikinci bir basın açıklaması yaptı. İlimizin meşhur sorunlarından birinin de yeni Devlet Hastanesi olduğunu söyleyen Şeker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

            “Bilecik'in en ünlü ve önemli sorunlarından biri de yeni Devlet Hastanesi'nin yapılmaması. Artık büyüdük, geliştik. Ama maalesef ki senelerdir hastane yapımına başlanamadı. Bize kızıyorlar, “neredesin aşkım, buradayım aşkım” derken. “Nerede hastane, burada hastane” diye senelerdir hastanenin yerini belirlemediler. Bir gün hastanenin yeri Bien Seramik'in yanında, bir gün Özel İdare'nin yanında. Bunu yapacak olan Belediye ile konuşulur, yer 3 günde seçilir. Bu iş biter. Yeri olsa belki hastane olacaktı. Trilyonlar verip sarayları yaparken bizim burada hastanemiz olmuyor. Ama yapım kararı bizimle beraber alınan Polatlı Devlet Hastanesi, Eskişehir Devlet Hastanesi ve Türkiye'nin diğer yerlerindeki birçok hastane bugün bitme noktasına gelmiş. Hastanemizdeki doktorlar, görevli arkadaşlarımız hakikaten çok iyi çalışıyor. Ama yetmiyor. Burası yalnız Bilecik Merkez'in hastanesi değil. Aynı zamanda Gölpazarı'nın, Osmaneli'nin, Söğüt'ün, Bozüyük'ün ve civardaki bütün hastalarla ilgili bir hastane. Senelerdir bir yer bulunmuyor. Gelişen ve büyüyen Bilecik'te bu ayıp hepimize yeter."

            “Birileri Özel Hastane açsın diye mi geciktiriliyor?”

            Yeni Devlet Hastanesi'nin gecikmesi konusunda dikkat çekici bir açıklama yapan Şeker; “Bugüne kadar birçok hastamız gece bizleri aradı. Çünkü burada yetişmeyen olaylarımız Adapazarı'na, Eskişehir'e, diğer yerlere gidiyor. Ama insanın aklına bazı şeyler de geliyor. Bunlar niye yapılmıyor? Acaba burada birileri Özel Hastane yapsın diye mi bu kadar geciktiriliyor? Bunun kabahati kimdedir? 12 senedir bu memleketi idare edenler bir hastanenin yerini mi bulamadılar? Hepimizin kafasında büyük bir sorun” ifadelerini kullandı.

            “Gar açılmadı, bağlantı yolu yok, Kan Bankası yok…”

            Bilecik'in bir diğer önemli sorununun da YHT Garı'ndan şehre gelen bağlantı yolu olduğunu kaydeden Bahattin Şeker, “Bağlantı yollarımız hala olmadı. Bilecik'in girişi, çıkışı ile ilgili garajımız oluyor. Aşağıdaki Garımız oluyor. Garda da bir muamma var. Hala ne olduğu belli değil. Bozüyük Garı çalışıyor. Bu Garın müteahhidi yok mu? Bunun cezası yok mu? Ne zaman açılacak? Bu soruların cevaplarını hiçbirimiz bilemiyoruz” dedi.  Şeker, açıklamasına şöyle devam etti:

            "Diğer bir konuya geliyorsunuz, bu kadar büyük bir alanda bir Kan Bankamız yok. Bununla ilgili soru önergeleri verdik, çalıştık. Bilecik'te lazım olan işlerden birisi de bu. Diğer bir konuya gelirsek, burada yeni istasyonumuzla beraber, buradan Vezirhan üzerinden Bursa'ya yeni bir tren yolu bağlantısı olacaktı. Bununla da ilgili hiçbir açıklama gelmiyor. Diğer bir konumuz, burada artık Ağır Ceza’mız var, diğer mahkemelerimiz var. Ama buraya yakışmayan bir Adliyemiz var. Her yere saray yapıyorlar. Bilecik'e de saray yapsalar bizim için çok iyi olur diyorum.”

            Basın açıklamalarının ardından Milletvekili Adayları Bahattin Şeker ve Hüseyin Şensoy partililerle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafa ve halka Türk Bayrağı hediye eden MHP kafilesi, gün boyunca il merkezinde seçim çalışması yaptı. Çalışmalara; İl Başkanı Ahmet Gürses, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Av. Pervin Taşçı ve Soner Olgun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir, Bilecik Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Çakır ve çok sayıda partili katıldı.

 

Editör: TE Bilişim