İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizi de etkisi altına alan soğuk ve karlı havanın hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, Acil Sağlık Hizmetleri sunumunu etkin bir şekilde yürütmek için Bilecik Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ve UMKE ekiplerinin 7 gün 24 saat aktif olarak çalışmakta olduğunu belirtti.

Yılmaz, kar yağışı ile teyakkuzda bekleyen 112 Ekipleri ve UMKE’nin 33 hastaya başarıyla müdahale ettiğini vurgulayarak, Acil Sağlık Hizmetlerini etkin bir şekilde yürütmek için ilimizde bulunan 4 (dört) pagero jip ambulansa kar paleti takıldığını da belirtti.

“UMKE ekiplerimiz ise yolda mahsur kalan 15 diyaliz hastamızı hastaneye götürerek diyaliz işlemlerinin gerçekleşmesini sağladı. Devam eden kar yağışı için UMKE ve 112 ekipleri paletli ambulansla acil sağlık hizmetlerini yerine getirmek üzere göreve hazır beklemektedir” diyen Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yaptığı basın açık-lamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizi de etkisi altına alan soğuk ve karlı hava hayatı olumsuz etkiliyor.

 Bilecik ilimizde 30 Aralık günü başlayan yoğun kar yağışı ile teyakkuzda bekleyen 112 Ekiplerimiz ve UMKE 33 hastaya başarıyla müdahale etmiştir. Acil Sağlık Hizmetlerini etkin bir şekilde yürütmek için ilimizde bulunan 4 (dört) Pagero jip ambulansa kar paleti takılmıştır.

Yaşanan olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışında paletli ambulanslarımız 112 ekibimizin hastaya ulaşmasında katkı sağlamıştır.

UMKE ekiplerimiz de 4x4 kurtarma aracı ile mahsur kalan vatandaş-larımıza ulaşmışlardır.

Olumsuz hava şartları altında paletli 112 ekiplerimiz 18 hastaya, UMKE ekiplerimiz ise 15 mahsur kalan vatandaşımıza ulaşmıştır. Bu vakalarda 3 tanesi kalp krizi, 1 tane doğum, 1 tane kanser, 1 tane donma, 3 tane yüksek tansiyon, 2 diyaliz hastası, 7 tane solunum sıkıntısı olan hastaya müdahale edilmiş, hastaneye sevki gerçekleştirilmiştir.

UMKE ekiplerimiz ise yolda mahsur kalan 15 diyaliz hastamızı hastaneye götürerek diyaliz işlemlerinin gerçekleşmesini sağladı.

Devam eden kar yağışı için UMKE ve 112 ekipleri paletli ambulansla acil sağlık hizmetlerini yerine getirmek üzere göreve hazır beklemektedir.

Acil Sağlık Hizmetleri sunumunu etkin bir şekilde yürütmek için Bilecik Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ve UMKE ekiplerimiz 7/24 çalışmaktadırlar.

Editör: TE Bilişim