Bilecik halkının en büyük ihtiyaçlarının başında gelen yeni hastaneyle ilgili uzun süredir somut bir gelişme yaşanmazken, ilimize gönderilen yeni ambulanslar törenle hizmete girdi.

Bilecik Devlet Hastanesinin bahçesinde araç park edecek yer bulunmadığı, personelin bile araçlarını bahçedeki çimlerin üzerine park ettiği bir dönemde ilimize 7 yeni ambulans gönderilmesi “Bu ambulanslar nereye park edilecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde dün düzenlenen törenle 7 yeni ambulans hizmete girerken, ilimizdeki toplam ambulans sayısı 34’e yükseldi. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yeni ambulanslarla birlikte ilimizdeki sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yapılacağını söyledi. Kamu hizmetlerinde kalitenin hız ve etkinlikle ölçüldüğünü belirten Nayir; “Hızın en çok arandığı yerler sağlık hizmetlerimizdir. Ne kadar hızlı ve etkili hizmet verirsek o kadar görevimizi yapmış olduğumuzun mutluluğunu hissediyoruz. Hızımızı ve etkinliğimizi arttıracak ambulanslarımızla daha etkili hale geleceğiz. Milletimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri daha etkili daha hızlı bir şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Milletvekili Halil Eldemir ise, 2002 yılında ilimizde standartlara uygun ambulans sayısının 2 olduğunu belirtti ve aradan geçen sürede yaşanan gelişmeyi tarif etmeye gerek olmadığını söyledi. Türkiye’deki en nitelikli hastaneyi Bilecik’e kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Eldemir, inşaat çalışması için kesin bir tarih vermedi. En kısa sürede hastanenin temelini atıp inşaatına başlanacağını söyleyen Eldemir şöyle konuştu:

Eldemir: “Türkiye’deki en nitelikli hastaneyi Bilecik’e kazandıracağız”

“Bilecik ilinde en kangren sorun olarak hissetmiş olduğumuz, hemşerilerimizin yeni hastane ile ilgili taleplerini sürekli dinliyorduk. 2015 yılının Haziran ayından itibaren önce arsa konusunu hepimizin gayreti ile çözdük. Şu anda hastanemizin uygulama projeleri de hazırlandı. Artık yavaş yavaş ihale aşamasına geldik. Ben bilhassa çağın gereklerine en uygun hastane yapabilme adına proje süresince fevkalade katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Türkiye’deki en nitelikli hastaneyi Bilecik’e kazandıracağız. Bu konuda hemşerilerimizin bizden ısrarla beklediği hastane konusunu da en kısa süre içerisinde temelini attıktan sonra inşaatını yapıp milletimizin hizmetine sunacağız”

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların önemine vurgu yaptı. Yeni araçlarla birlikte ilimizdeki toplam ambulans sayısının 34’e yükseldiğini ifade eden Yıldız, ambulansların ilimize tahsisinde emeği geçen tüm devlet büyüklerine şükranlarını sundu. Şeyh Edebali Kültür Ve Kongre Merkezinin önündeki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ile bazı daire müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim