Cafer Elmas

TOKİ dar gelirli konutlarında oturan Ramazan Duran (50) isimli vatandaş, nefes darlığı ve yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlandığı için çağırdığı ambulansın gelmediği iddia etti.

 “ Havale geçirdim yerimden kalkacak halim yoktu. Tansiyonumu ölçtüm 17 çıktı. Taksiyi çağıracak param yoktu” diyen Duran, 13 Ocak günü akşam saat 22:00 surlarında yaşanan olayda Devlet Hastanesi yetkilisine durumu izah ettiğini ancak kendisine “Tüm ambulanslar görevde. Beklerseniz gelince gönderelim. İsterseniz kendi imkanlarınızla gelin” cevabı verildiğini söyledi.

Bir komşusundan rica etmesi sonucu hastaneye gittiğini belirten Duran, Acil Servis önünde bekleyen 3 ambulans olduğunu görünce cep telefonuyla ambulansların fotoğrafını çekti. Ramazan Duran, nöbetçi doktora “Hani ambulans yoktu?” diye sorduğunu, bu kez de “ ambulans var ama Şoför yok” cevabı aldığını iddia etti.

Kendisine yalan söylendiğini iddia eden Ramazan Duran, “Ambulans olur da şoför olmaz mı? O anda bir trafik kazası olsa ne olacaktı? O zaman da mı şoför yok diyeceklerdi? Bugün bana, yarın başkasına” dedi.

Kendisinin ambulansın ne zamanlar çağırılması gerektiğini bildiğini,  kimsenin hakkına tecavüz etmek istemediğini fakat o gün çaresiz ve çok hasta olduğu için Devletin sağladığı imkanlar çerçevesinde  Ambulans çağırdığını söyledi ve “Zor durumunda devlet yanımızda olmaz ise ne zaman olacak?” diye sordu. Duran, durumu Sağlık Bakanlığına şikayet edeceğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim