“Amatör Spor Kulüpleri Haftası” ilimizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilciliğince düzenlenen"Amatör Spor Kulüpleri Haftası" etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Spor Salonu'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen programa; Vali Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik  ASKF Başkanı Nusret Tosun, Voleybol İl Temsilcisi Gültekin Çalışkan, Amatör Spor Kulüplerinin temsilcileri, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

“İLİMİZDE TOPYEKÜN SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜNÜN OLUŞTURULMASINI AMAÇLAMAKTAYIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından yapıldı. Yıldız, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl Ekim ayının  ikinci haftası Amatör Spor Haftası olarak kutlanmaktadır. Amatör Spor Kutlama ve Amatör Spor Kulüplerimize Malzeme Dağıtımı programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Spor ve sportif çalışmalar, bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki  yönden geliştirirken enerjilerin kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar.

Spor; kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçlamaktayız.

Bu kapsamda her hafta ilimizde Amatör Spor Haftası ve atletizm, hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme müsabakaları organize edilmektedir.

Bugün ilimizde faaliyet gösteren 33 Amatör Spor Kulübümüze Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Valimizin destekleriyle Körfez Belediyesi tarafından temin edilen spor malzemeleri takdim edilecektir.

Her zaman ilimiz sporunu destekleyen başta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, programımızı onurlandıran Sayın Valimize, Körfez Belediyemize, Bilecik Belediyemize ve ilçe bkutluyor, saygılar sunuyorum.

belediyelerimize, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonumuza; tüm spor kulüplerimiz ve sporcularımız adına teşekkür ediyor, Amatör Spor Haftamızı kutluyor, saygılar sunuyorum.”

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız’ın ardından konuşan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun ise şu ifadelere yer verdi:

“İlimizde Amatör Spor Haftası, il merkezi ve ilçelerimizde çeşitli spor etkinlikleri ile kutlanacak olup kutlamalara maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta Spor Bakanlığımıza, Sayın Valimize, Belediye Başkanlarımıza, Kulüp Başkan ve yöneticilerine, çok değerli hocalarımıza şükranlarımı sunarım.

Sayın Valim ve çok değerli protokol, son yıllarda ilimiz salon sporlarında ve bireysel sporlarda sizin ve Belediye Başkanlarımızın destek, katkı ve gayretleriyle ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiştir. Sizin ve Belediye Başkanlarımızın bundan sonraki yıllarda da destek ve katkılarını bekler, tüm Amatör Spor camizasının Amatör Spor Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 SPORCU GENÇLERE BÜYÜK BEĞENİ

Konuşmaların ardından genç sporcular, kendi branşlarında gösteriler sundu. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan gösteriler, sık sık alkış aldı. Program, derece yapan genç sporcuların ödüllendirilmesinin ardından Amatör Spor Kulüplerine malzeme dağıtımı ile sona erdi.  

Editör: TE Bilişim