Köyde çiftçilikle uğraşan vatandaşlara eğitim ve destek sunmayı amaçlayan “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” projesinin protokolü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bilecik, Pazaryeri, Osmaneli ve Gölpazarı Ziraat Odalarının katılımıyla imzalandı. Proje kapsamında Tarım İl Müdürlüğü tarafından 200 kişiye eğitim verilecek ve bu kişilere İŞKUR tarafından günlük 20 lira maddi destek sağlanacak. 2016 yılı içerisinde başlayacak Projeyle ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, asıl amaçlarının “insanlarımızı doğduğu yerde doyurmak” olduğunu söyledi. Tozan şöyle konuştu:

Tozan: “Çiftçilerimize günlük 20 lira ücret ödeyeceğiz”

“Biliyorsunuz köylerden kentlere büyük bir göç oluşumu başladı. Bizim “Çiftçilerimiz Gençleşiyor” projesi kapsamında esas amacımız insanlarımızı doğduğu yerde doyurmak. Buralarda kendi gelirlerini kazansınlar, hayatlarını idame ettirsinler, aynı zamanda da geçimlerini sağlasınlar ve para kazansınlar. Bunun için bilinçli üretim yapsınlar. Bu eğitimlerden bilhassa kadın çiftçilerimize öncelik tanıyoruz. Çünkü tarlada çalışanlar daima onlar. Onlar olduğu için bilinçli olarak yapıyorlar. Örneğin yararlı ve zararlı böcekleri birbirinden ayırabiliyorlar. Tarlalarına hangi bitkiyi, ağacı dikerlerse böcek gelmeyeceğini biliyorlar. Biz de bu proje kapsamında çiftçilerimize günlük 20 lira ücret ödeyeceğiz. Projemizin herkese hayırlı olmasını dilerim.”

Yıldız: “Eğitimler 2016 yılı içerisinde başlayacak”

Projenin ortaklarından Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, Bakanlık olarak amaçlarının sadece üretim yapmak olmadığını, çiftçiyi eğitmenin de kendi görevleri olduğunu ifade etti ve “Bunu yaparken de paydaşlarımız olan Ziraat Odalarıyla, diğer birliklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bunlardan birisi de İŞKUR. İnsanlarımıza iş imkanı sağlamak amacıyla böyle bir protokol imzalandı. Bu protokolün sorumluluğu içerisinde eğitimi verecek personelin temini bizim için önemli. Fakat bakanlık olarak eğitimi verecek olan personelin sadece o konunun uzmanı olması yetmiyor, bildiği konuları karşısındaki insanların seviyesine inerek veya çıkarak konusunu çok iyi aktarabilmeli. Bu eğitimlerin Bilecik çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ziraat Odalarının buradaki en büyük fonksiyonu çiftçilerin temin edilmesi, çiftçilerin ve eğiticilerin kurs alanına ulaştırılması,  eğitim alanının tespiti ve gerekli araç ve gereçleri temin etmek. İnşallah hayırlı uğurlu olur temennisiyle imzalarımızı atıyoruz” dedi. Yıldız projenin 2016 yılı içerisinde başlayacağını sözlerine ekledi.

Bilecik Ziraat Odasında gerçekleşen imza törenine İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar katıldı.

Editör: TE Bilişim