7 yıldır ilimizde Asayiş Müdürü olarak görev yapan ve başarılı operasyonlara imza atan Asayiş Müdürü Alper Uzman dün akşam açıklanan kararname ile Bursa merkeze tayin oldu.

Altın yürekli sert adam olarak bilinen ve Emniyetin Rıza Baba’sı olan 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Alper Uzman, hem Bilecik kamuoyunca hem de Emniyet teşkilatınca çok sevilmesinin yanında, Adli Birimler ile de oldukça iyi anlaştığı gözleniyordu. Bilecik Basınıyla da iyi anlaşan Alper Uzman, ilimizde gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu operasyonuna da imza atmıştı.

Asayiş Müdürlüğünde bir çok olayı çözmesinin yanı sıra vekaleten baktığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyonu yönetmiş ve 37.5 kilo gr eroin ele geçirilmesini sağlamıştı.

Osmaneli’de gerçekleşen 3 cinayetin zanlısını, delil bulunmamasına rağmen mesleki tecrübe ve yeteneğiyle yakalayan Alper Uzman, Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen 2 cinayetin zanlısının bulunmasında da gece gündüz çalışarak büyük pay sahibi olmuştu.

Her türlü asayiş sorununun çözümünde ılımlı yaklaşan ve kısa sürede çözüme kavuşturan Uzman, Bilecik’te en çok başka şehirlerden gelen hırsızlarla uğraştı.

Bilecik halkı ile daima iç içe olan, babacan tavırlarıyla çevresindeki herkesin sevgisini kazanan, sert mizacının altında altın gibi bir kalbi olan evli ve 3 erkek çocuk babası Alper Uzman’a yeni görev yeri Bursa’da başarılar diliyoruz.


Geçtiğimiz yıl terfi eden Alper Uzman, terfi rozetini Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan almış, eşi Işıl Uzman ve en küçük oğlu Metehan'la birlikte objektiflere bölye poz vermişti.

Editör: TE Bilişim