Cafer Elmas

Bozüyük Metristepe Bölgesinde önümüzdeki yıl açılacak Altın Madenini işletecek firmanın ÇED (Çevre Etkileri Değerlendirme) Raporu için bugün Yeniçepni köyüne geleceği haberini alan  Bozüyüklü vatandaşlar ve köylülerin heyeti protesto edeceği iddia edildi.

Bu kapsamda başta Bozüyük TEMA Vakfı, İşçi Partisi, CHP, Halk Meclisi, Bozüyük ADD, TGB üyelerinin de bu eyleme destek vereceği ve bugün saat 13:00’da köye gelen heyeti protesto edeceği gelen iddialar arasında.

Altın Madenini işletecek firmanın Yeniçepni köyünde düzenleyeceği toplantı Bozüyük’ün 9.5 Kilometre Kuzeydoğusunda Doruk (Metristepe) Köyünün 700 metre Kuzeyinde, Metristepe Zafer Anıtının 1 Kilometre Kuzeyinde (Söğüt yönünde) açılacak Açık Maden sahası işletmesini, Kanaltürk Televizyonu ve Bugün TV ile Bugün Gazetesi’ni de bünyesinde bulunduran Hükümete yakınlığı ile bilinen  Koza İpek Holding’e bağlı Koza Altın İşletmeleri yapacak. Bozüyük’deki  Cevherden işlem sonunda 0,32 Ton Altın üretimi planlanıyor.

Zira ÇED Raporunda firmanın Altın madeni için herhangi bir kimyasal ve fiziksel etkileşim kullanmayacağı ve doğaya zarar vermeyeceği belirtilse de bu durma Bozüyük bazı kesimler tarafından inandırıcı bulunmuyor.

Metristepe Zafer Anıtı’nın yaklaşık 1 km kuzeyinde kalan sahada dinamit patlatılması esnasında oluşacak sarsıntılar anıta zarar vereceği doğaya salınacak kimyasal madde olmayacağı için Açık Ocak İşletmeciliği yönteminin insan sağlığına herhangi bir etkisi olacağı ihtimali üzerinde durulurken bu durumu protesto etmek için Bozüyük TEMA Vakfı, İşçi Partisi, CHP, Halk Meclisi, Bozüyük ADD, TGB üyelerinin de bu eyleme destek vereceği ve bugün saat 13:00’da köyde gelen heyeti protesto edeceği gelen iddialar arasında.
Editör: TE Bilişim