Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yıl olacaktır. Yapısal reformları hızlandırarak içine hapsedilmeye çalışıldığımız faiz, kur, enflasyon şer üçgenini kırarak üretim ve istihdam merkezli bir sistem kurmakta kararlıyız" derken Söğüt’te bulunan altın rezervine ilişkin, “altın madenimizi Söğüt'te çıkardığımızı görecekler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptırılan Gölbaşı Şehir Geçişi açılış törenine canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, 967 metreyi bulan 352 milyon liralık şehir geçişi yatırımının hayata geçirilmesinde emeği olanları tebrik etti. Erdoğan, projeyle İstiklal Harbinin yönetildiği Ankara'ya yeni bir nefes borusu açtıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın başkent ve ülkenin idari merkezi olması sıfatıyla tüm önemli karayolu ağlarının kavşak noktasında yer aldığını kaydederek, "Hacı Bayram Veli'nin emaneti bir bozkır şehrinden bölgesel ve küresel düzeyde söz sahibi bir başkente geçilirken bu şehrin yeteri kadar imar ve ihya edilemediği bir gerçektir. Çevresi gecekondularla kuşatılmış temel alt yapı ihtiyaçlarının pek çoğu yetersiz bu şehre gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştık. Geçmiş AK Partili belediye başkanlarımızın emeğini bir kenara koymak mümkün değil. Onların gayretleriyle başkentimiz belli bir noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte de her ne kadar belediye başkanlığı noktasında farklı bir konumdaysak da merkezi yönetim olarak bunları da yine aynen devam ettireceğiz" diye konuştu.

'ALTIN MADENİMİZİ SÖĞÜT'TE ÇIKARDIĞIMIZI GÖRECEKLER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Söğüt’te bulunan altın rezervine ilişkin de, "Şimdi geçirdiğimiz oldukça kurak dönemleri bu barajlarda tutulan sular sayesinde en az sıkıntıyla geride bırakıyoruz. Bu barajların ne işe yaradığını gitsinler evindeki musluğundan her açtığında tertemiz suyu akan insanımıza, tarlasını sulayarak ekmeğini kazanan çiftçimize sunsunlar. Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaza bile sevinemeyecek kadar ülkesi ve milletiyle gönül bağı kopmuş bir sefil zihniyetten söz ediyoruz. 2 yıl sonra inşallah altın madenimizi Söğüt'te çıkardığımızı görecekler. Orada da renk körlüğüne girebilirler. Ülkemizin büyüklüğünden milletimizin potansiyelinden insanımızın azminden habersiz bu anlayışa rağmen Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakmak için ne gerekiyorsa onu yaptık yapıyoruz ve yapacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim