Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Murat Önal seçimlere yönelik açıklama yaparken iddialı olduklarını yineleyerek “Bilecik Belediye Başkanlığını biz kazanacağız” dedi.

Başkan Önal,seçimlere günler kala yaptığı basın açıklamasında;

“Bugün, vatanını milletini aşkla seven tüm milletimiz tarafından artık çok daha iyi anlaşıldığına inandığımız, adı ne zaman gündeme gelse, aklı, yüreği, ciğeri üşüyen, ülkemizde ve yurtdışında milyonlarca Yüce Allah (cc) ve Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV) Sevdalısı’nın gönül dostu, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarıyız.

Seçimlerden önce, önde-arkada korumalarıyla, siyah arabalarıyla yanınızdan hızla geçen, tozunu yuttuğunuz adaylar kadar imkânlarımız yok bizim. Memleket sevdası ile yanan yüreklerimizle, her daim yan yana olduğunuz, komşunuz, dostunuz, arkadaşınız, kardeşiniz, velhasıl evlatlarınız olarak, kutlu ceddimizin yadigarı, şehrimize hizmet yarışında biz de varız dedik ve yola çıktık Rabbim’in izniyle.

Tasavvuf ve Halk Şairimiz Yunus Emre’nin sözünde belirttiği üzere, “Kader gayrete aşıktır” dedik, kısıtlı imkanlarımıza rağmen şehrimizin her noktasındaki komşularımıza, akrabalarımıza, insanımıza ulaşmaya, yüreğimizi, Bilecik sevdamızı, projelerimizi tek tek anlatmaya çalıştık. Çok çalıştık, çok yorulduk ama, akan her damla terimiz helaldir. Ne destek veren işadamı sponsorlarımız, ne de devletin kaynakları vardır emeklerimizde. Abdestimizi alıp, BİSMİLLAH diyerek çıktığımız yolda, tek gücümüz gayretimiz ve şehrimize hizmet inancımızdır.

Şehit Liderimizin de belirttiği “Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak, komşu olarak kalacaksınız” sözü üzerine, seçim çalışmaları boyunca rakiplerimiz hakkında ahlaka, edebe, adaba, uymayacak hiçbir sözümüz olmamıştır.

Bizler biliyoruz ki, düğünde, cenazede, acıda, kederde, kol kola olacağız, Birlik olacağız her daim.

Girdiğimiz her evde, işyerinde, durakta, sokakta, sıktığımız, öptüğümüz her elin sahibi olarak, Muhsin’in kardeşleri diyerek gösterdiğiniz samimiyetle bizleri baş tacı ettiniz. Gönlünüzdeki güzellik, gözlerinizde, dillerinizdeydi.

Bugün bir kez daha, sayenizde bu kutlu şehirde yaşamanın verdiği gururu, sevinci ve huzuru yaşadığımı belirtmek istiyorum.

Bizler sizin evlatlarınız olarak;

- Toplumun tüm kesimlerini kapsayan, kucaklayan Sosyal Belediyecilik için,

- İşsizlik denen canavarla baş edebilecek çözüm yollarımızla Üreten Belediyecilik için,

- “Tüm canlılara saygı” prensibimizle kişi başına yeşil alan miktarındaki dünya standartlarını hedefleyen projelerimizle Çevreci Belediyecilik için,

- Elinde kumandası ile halkın üstünde fildişi kulelerinden her şeyi yöneten ve “ben yaptım oldu” diyen yaklaşıma inat, hazırladığımız programlarımızla İstişare eden Belediyecilik için,

- Amatör kulüp ve sporculara sağlayacağımız desteklerimiz ve ülkemizde neredeyse hemen her branşta diğer illere oranla çok gerilerde olduğumuz Spora dair projelerimizle Sportif Bilecik için,

- Yaşlılar, Engelliler, Çocuklar, Gençler ve Kadınlar için hazırladığımız özel projelerle Pozitif Belediyecilik için,

- Dürüst – Doğru Belediyecilik için,

- Güven Veren Belediyecilik için,

- Ve en önemlisi şehrimizi gelecek kuşaklara çok daha iyi hazırlayabilmek ve tarihten gelen misyonuna layık olması için, Bilecik şehir markasını ülkemize ve tüm dünyaya duyurabilecek fikir ve projelerimizle marka belediyecilik için,

biz varız.

Allah’ın izni, sizlerin teveccühü ile Bilecik Belediye Başkanlığını kazanacağız.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim