Aileler özellikle çocuklarına sporu özendirmeye çalışırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün aldığı anlamsız karar ise tam aksine tepki uyandırıyor.

Vatandaşların çocuklarını spora ve futbola özendirmek amacıyla götürdükleri Edebali Stadyumu’nda çim sahaya girmek yasak. Profesyonel takımı olmayan, sadece Amatör Spor maçlarının, hatta final maçının oynandığı ve 3-5 yılda bir düzenlenen ulusal turnuvalar haricinde kullanılmayan Edebali Stadyumu vatandaşlardan adeta kıskanılıyor.

Ufak çocuklarını spora teşvik etmek ve saha havasını göstermek için Edebali Stadyumu’na giren vatandaşlar güvenlikçilerin engeline takılıyor. Güvenlik firması yetkilisi özellikle Müdürün talimatı olduğunu belirtirken, bu kapsamda gönderilen mesaj da herşeyi ortaya koyuyor.

Çocukların sahada 5 dakikalık koşmasına, o havayı tatmasına bile engel olan bu zihniyet karşısında, “Allah’ın çimini devletin vatandaşı için yaptığı stadyumu kimden kıskanıyorsunuz” sorusunu gündeme getiriyor.

Sahanın korunup kollanmasını anlayabildiklerini, fakat sahanın her zaman yasak olduğunu fakat bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye hazır olduklarını belirten vatandaşlar, çocuklarının 5-10 dakikalık sahayı kullanmasının engellenmemesi gerektiğini belirttiler.

Daha önceki yıllarda yapılan yağlı güreş ve gece konserlerinde mafedilerek zarar verilen stadyumun böyle zamanlarda korunmazken, küçücük çocukların 5-10 dakikalık sahada koşturmalarının ne zarar verebileceğini soran vatandaşlar Gençlik ve Spor İl Müdürü’nden ve Vali’den bu konuda hassasiyet beklediklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim