Emine Türksoy

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı, başarılı operasyonlarına bir yenisini ekledi. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için canla başla çalışan Jandarma ekipleri, Gölpazarı ilçesinde yalnız yaşayan 68 yaşındaki yaşlı kadının evine gelerek yardım kolisi bırakma bahanesiyle parasını çalan 2 kişiyi, yaptığı titiz çalışma sonucunda yakalayarak adli makamlara teslim etti.

Yaşlı kadına yardım için 200 lira veren ve 100 lirasını geri isteyen hırsızlar, bu bahaneyle girdikleri evden 6000 lirayı alarak kayıplara karıştı. Olayın il Jandarma Komutanlığına bildirilmesinin ardından, şahısların kullandıkları araç uydu takibine alındı.

1 saat içerisinde şüphelilerin kimliklerini ve kullandıkları aracı tespit eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızları 2 saat içinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşlı kadından çaldıkları parayla birlikte yakalandı.

Yaptıkları hırsızlığın üzerinden 24 saat geçmeden hakim karşısına çıkartılan şüpheliler tutuklanarak cezaevine konulurken, çaldıkları 6000 lira yaşlı kadına bayan Astsubay tarafından teslim edildi.

Olayla ilgili İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda dolandırıcıların kendilerini Valilik, Belediye veya resmi kurum çalışanı olarak tanıttığı, gıda, kömür gibi yardım bahanesiyle özellikle yaşlı insanların evine girerek hırsızlık yaptığı belirtildi ve bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmaları istendi. 

Editör: TE Bilişim