Geçtiğimiz hafta 6 Eylül Bilecik'in kurtuluşu kapsamında Veteranlar Basketbol gösteri maçı yapıldı.

Ziraat Mühendisi Ayşin Yardımcı kardeşimizin organize ettiği etkinlik herkes tarafından beğenilirken adeta etkinlik şova dönüştü.

Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi’nde ardı ardına şampiyon olup, ilimizi bölge müsabakalarında temsil eden unutulmaz efsane takımın buluştuğu organizasyon Bilecik'in eniştesi sanatçı Murat Durmaz kardeşimizin verdiği konserle renklenirken herkes için unutulmaz bir gün yaşandı. Zamanında okul takımında ter dökmüş abilerimle geçmişi yadederken adeta o günleri yeniden yaşadık.

Ertuğrulgazi Lisesi'nin herkes tarafından sevilen Mahmut hocası olarak gösterilen geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz Hidayet Kumpete Müdürü'nde saygı duruşu ile anıldığı duygusal anlarında yaşandığı bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi planlanan Veteranlar basketbol gösteri maçında bir de alkış alan isim vardı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı.

Başkan Yağcı ile zamanında bazı sürtüşmelerimiz olduğu gerçektir fakat birbirlerini tanıyan, öğrenen olgun kişiler arasındaki diyaloglar zamanla bizim içinde gerçekleşti. Başkan Yağcı'yı da organizasyonumuza davet ettik.

Başkan Yağcı, öyle bir olgunluk ve jest yaptı ki bırakın organizasyona katılmayı, destek vermeyi bizzat içinde yer aldı. Eşofmanlarını giyip maç saati salona gelen Başkan kendisi için ayırdığımız beyaz takımın 11 numaralı formasını giydi ve sahaya çıktı.

İki defa kalp krizi geçirmesine rağmen ilk beşte sahaya çıkan hatta maçın başlangıç hava topunu 2 metrelik Hakkı ağabeyimizden alan Başkan Yağcı, oyunda kaldığı 5 dakikalık sürede 3 defa potaya atış yaptı ve sayı yapmayı az farkla kaçırdı. Organizasyona eşlik etmesi ve kalbinden rahatsız olmasına rağmen bizleri kırmayarak sahaya çıkıp Basketbol oyması ile herkesi şaşırtan Başkan Selim Yağcı artık bence Bilecik'in abisi de olmuş, Başkanı da olmuş derim.Bilecik ufak bir il. İnsanları her nekadar dedikoduyu sevse de birbirlerini tanıyor.

Duygusal ve iyi niyetli bir toplumuz. Bilecik halkı hakkettiği hizmeti istese de birde halkın içine giren, onların derdini dinleyip çözüm üretmeye çalışan, sahaya inerek onlarla gösteri maçında ter döken kısacası vatandaşı ile birlikte olmayı başaran başkanları ister.

Bunu başardığını gördüğümüz için alkışlar Başkan Selim Yağcı'ya.

Ayrıca bir teşekkür de her zaman yanımızda olup, antrenmanlarda yaptığı esprilerle bizi kahkaya boğan, o günkü maçta yer alarak renk katan Basketbolun duayen koçu, ilimizin işadamlarından Maden Mühendisi Hakkı Aynur’a.