CHP Bilecik Milletvekili adayı Yaşar Tüzün,  Bozüyük’te Küçük Sanayi Sitesi ile fabrikaları ziyaret ederek işçi ve esnafla buluştu. CHP’nin her zaman alın terinin yanında olduğunu vurgulayan Tüzün, “Biz de devlet gücüyle değil, paranın gücüyle değil, alın teriyle kazanacağız” dedi.

 

Tüzün, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilecik mitingi öncesiBozüyük’te vatandaşları mitinge davet etti. Bozuyük’te güne Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafa ‘hayırlı işler’, çalışan işçi ve ustalara da kolaylıklar diledi.

Tüzün, sanayi sitesini ziyaretinde en çok CHP’nin asgari ücret vaadiyle ilgili sorular soruldu.

Tüzün, CHP’nin hedefinin tek başına iktidar olduğunu, bunun için Bilecik’te ve Türkiye’nin her yerinde var gücüyle çalıştıklarını belirterek, 8 Haziran’da halkın iktidarında 5 milyon asgari ücretin vergisinin kalkacağını, net asgari ücretin 1.500 liraya yükseleceğini vurguladı.

Tüzün, “Biz asgari ücreti 1.500 lira yapacağız deyince kaynak soranlar, milyarları çerez parası olarak görüyor. Onların çerez parası dediği milyonlarca insanın asgari ücretine eşit. İşte kaynak” dedi.

ESNAFIN YANINDAYIZ:

Tüzün, sanayi sitesindeki esnafla sohbetleri sırasında da, esnafa ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacağını, KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracağını, iş yerine özel uygulamaların önünün açılacağını söyledi. Tüzün, “Kredi Kefalet Kooperatifleri’nigüçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız.Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.

Tüzün, Bilecik’teki hedeflerinin 2 Milletvekilliğini de kazanıp CHP’nin Türkiye’de tek başına iktidara gelmesinin yolunu açmak olduğunu söyledi. 

Tüzün, daha sonra fabrikaları ziyaret ederek işbaşı yapan işçilere kolaylıklar diledi. 

Editör: TE Bilişim