Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların birbirleri ile temastan kaçınmaları noktasında Bilecik Belediyesi tarafından kurban pazarına kurulan Tokalaşmatik ile alış-verişler renkli görüntülere sahne oluyor.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilecik’te pandemi ile savaş devam ediyor. Bu noktada temasın en çok gerçekleşmesi riskinin oluştuğu kurban pazarındaki el temaslarını önlemek amacıyla Bilecik Belediyesi insanı bir yandan güldüren bir yandan da düşündüren bir farkındalığa imza attı. Bilecik Belediyesi kendi atölyesinde üretmiş olduğu Tokalaşmatik aleti ile vatandaşların el temasından kaçınmasını sağlıyor.

Kurban Pazar alanında insanı tebessüm ettiren alıcı ve satıcılar, Tokalaşmatik ile pazarlıklarını yaparken,birçok ara bulucuda sosyal mesafe kuralı çerçevesinde alıcı ve satıcıların arasındaki orta yolu bulmaları için çaba harcıyor.

Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü kurban pazarında alıcılar ve satıcılara hem maske hem de eldiven dağıtımı devam ederken, görevliler her pazarlıktan sonra vatandaşları dezenfektan noktalarına yönlendiriyor.

Kurban pazarlıklarına şahit olan Belediye Başkanı Semih Şahin,kurmuş oldukları Tokalaşmatik ile bu süreçte vatandaşların birbirileri ile temaslarının en az seviyeye indirmesi gerektiğini aktardı.

Tokalaşmatik yöntemi ile Koronavisrüs ile mücadelede farkındalık oluşturma gayreti içerisinde olduklarını Belirten Başkan Şahin, “Bu kurban Bayramı’nda pandemi sebebiyle böyle bir uygulama yaptık.Hem sağlık açısından,hem de güzel bir espri oldu böyle.İnsanların bu süreçte birbirlerine dokunmamaları için böyle bir şey gerekiyordu.Bu bizim atölyemizin tasarımıdır.İnsanlara hem olayı ciddiye almalarını sağlayacak bir espri olarak düşündük.Bu farkındalığı artıran bir şey.İnsanların ciddiye alması gerekiyor.Hiçbir zaman hastalık geçti diye gevşememesi gereken bir durum,bunu hatırlatmak ve vurgulamak için böyle bir sembolik bir şey kullandık.Umarım faydalı olur.

Ayrıca Bilecik halkının bayramını kutluyorum,ancak bayram deyip gevşememiz lazım diye düşünüyorum.Tabi bayramlarda bu biraz daha zor oluyor.Çünkü insanlar büyüklerin,yaşlıların ellerini öpmek istiyorlar doğal olarak,anacak özellikle yaşlılarımız için riskin büyük olduğunu düşünerek pandemi kurallarını bayramda da uygulamalarını diliyorum.Biraz zor olacak ama bunu yapmaya mecburiyiz.Bu süreç geçene kadar bu konudaki hassasiyetimizi sürdürmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim