Hasan Güner
CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, yaptığı basın açıklamasında AK Parti’ye dağıtımını yaptıkları havlular üzerinden yüklenirken, “Aldatma ve kandırma tescillendi” dedi. 
“Niye havlu dağıtıyorlar diye sormuyorum. Ne isterse dağıtsınlar. Ama havlunun üzerinde Ramazan Kurtulmuş’un ismi üstte. Halil Eldemir’in ismi altta, ikinci sırada. Halbuki, AKP’nin birinci sıra adayı Halil Eldemir. Sizce bir yanlışlık mı var? Bu basit bir hata mı?” diyerek AKP’nin adaylarının yerlerini neden değiştirdiğini soran Çalışkan, basın açıklamasında şunları söyledi:
“Malum, yoğun bir seçim kampanyasındayız. Ülkemizin kaderini belirleyecek 7 Haziran seçimlerine 2 gün kaldı. Her türlü hileye, baskıya, ayak oyunlarına rağmen seçimleri kaybedeceğini anlayan iktidar partisi, seçim yaklaştıkça şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlere başvuruyor. Bunların yalanlarını saymaya kalksak zamanımız yetmez.
Sizleri buraya AKP’nin Bilecik’te başvurduğu son yalanını anlatmak, seçmeni kandırmak için nasıl bir komiklik yaptıklarını göstermek için davet ettik. Tam Aziz Nesinlik bir olay. Biliyorsunuz, AKP’nin Bilecik’te iki adayı var. Birinci sıra adayı Halil Eldemir, ikinci sıra adayı eski il başkanı Ramazan Kurtulmuş. Bunun böyle olduğunu AKP Genel Merkezi ilan etti, kendi internet sitesinde yayınladı. Ardından Yüksek Seçim Kurulu tescil etti, liste Resmi Gazete’de yayınlandı ve liste kesinleşti.
Bunda bir şüphemiz yok değil mi? Bizim bir şüphemiz yok ama galiba AKP teşkilatının var. Şimdi, ilçelerde, köylerde seçmene havlu dağıtıyorlar. Niye havlu dağıtıyorlar diye sormuyorum. Ne isterse dağıtsınlar. Ama bakın havlunun üzerinde ne yazıyor. Ramazan Kurtulmuş’un ismi üstte. Halil Eldemir’in ismi altta, ikinci sırada. Halbuki, AKP’nin birinci sıra adayı Halil Eldemir. Sizce bir yanlışlık mı var? Bu basit bir hata mı? AKP neden adayların yerlerini değiştirmiş.
“BİLECİK İTHAL ADAY İSTEMİYOR”
Bize göre bir yanlışlık yok, kandırmaca var, aklatma var. Çünkü yoldan geçen, Bilecik’le ilgisi olmayan bir adayı getirdiler, birinci sıradan aday gösterdiler. Bu durumdan vatandaşlarımız rahatsız, AKP’ye samimi şekilde gönül verenler bile rahatsız. Çünkü Bilecik ithal aday istemiyor. Bunu bildikleri için, Halil Eldemir’in Bilecik’le ilgisi olmadığını seçmenlerden gizlemek amacıyla, bilerek, isteyerek böyle bir yola başvuruyorlar, ikinci sıra adaylarım sanki birinci sıradaymış gibi gösteriyorlar.
“HALKIMIZI ENAYİ GİBİ GÖRÜYORLAR”
Bu basit gerçeği bile gizlemek için bakın nasıl yollara başvurup yalan söyleyebiliyorlar. Halkımızı da kusura bakmayın ‘enayi’ gibi görüyorlar. Halkımız enayi değildir. Ne kadar yalan söylerse söylesinler, nasıl aldatmacalara başvururlarsa başvursunlar, nasıl bir algı operasyonu düzenlerse düzenlesinler, bu yalana kılıf bulamazlar. Çünkü mızrak artık çuvala sığmıyor. Bu yalan bu havluyla tescillenmiştir. Bu yalan, aldatma ve kandırmanın tescil edilmesidir. Dağıttıkları havlular bunların yalanlarını temizlemeye yetmeyecektir. Halkımız, kendisini aldatmaya kalkanlara 7 Haziran'da cevabını verecek, yalanları sandığa gömecektir.”
Editör: TE Bilişim