Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından son bir haftada 100 bin nüfusta görülen Covid-19 vaka sayısı en çok artan ve azalan illeri paylaşırken, buna göre en çok vaka artışının Bilecik’te olduğu gözlendi.

Bakan Koca’nın paylaşımı sonrası ‘Bilecik’te son haftada neden vaka saylarının bu kadar arttığı’ sorusu gündeme gelirken, gözler ilimizde ardı ardına yapılan AK Parti Kongrelerine çevrildi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen AK Parti 7.Olağan İl Kongresi’nde yeterli derecede alınmayan önlemler ve sonrasında oluşabilecek pozitif vaka sayısındaki artışlara dikkat çekerek, “Korona kol gezerken yapılan AK Parti Kongresine tepki, ortaya çıkan görüntü göz korkuttu” başlıklı haberimizde oluşabilecek olası tehlikeye yönelik uyarılarda bulunmuştuk.

Ne var ki AK Parti İl Kongresi sonrası yapılan AK Parti İl Gençlik Kolları ve İl Kadın Kolları kongrelerinde de durumun farklı olmadığı gözlenmişti. Diğer yandan özellikle İl Kongresini dışarıdan takip eden birçok vatandaş ve kepenkleri kapalı olduğu için iş yapamayan esnaflar bu durum karşısında şaşkınlığa uğradıklarını dile getirirken, birçok STK ve Oda yöneticileri de kendi Genel Kurullarının iptal edilip partilere kongre yapmalarının sağlandığı iddia edilen ayrımcılığa büyük eleştirilerde bulunmuşlardı.

Aradan geçen sürede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaşımı Bilecik’te yapılan AK Parti kongrelerini gündeme getirirken, birçok vatandaş “al sana AK Parti kongreleri” yorumunda bulundu.

Öte yandan Bilecik Merkez Elmabahçe Köyü görülen çoklu Covid-19 vakaları sebebiyle 15 Şubat Pazartesi günü karantinaya alınmış ve İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı doğrultusunda ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştı.

Yine Bakan Koca’nın paylaşımı doğrultusunda en çok vaka artışı Bilecik'te görülürken, Bilecik’i sırasıyla; Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale takip etti.

Editör: TE Bilişim