Bozüyük'ün Dodurga Beldesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce ''Koç katım'' töreni düzenlendi.

Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu; Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna ve Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile üreticilerin katıldığı etkinlikte, ilin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğindeki önemine değindi.

''Koç Katım'' mevsiminin üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Vekili Kadiroğlu, ''Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde koç katımı, hayvan yavrularının, kışın soğuğa ve açlığa dayanıksız oluşlarından dolayı, yavrulama zamanlarının denetim altına alınması amacıyla sürülerden ayrılan erkek hayvanların sürüye geri salındığı zamandır. Eski bir geleneğin tekrar canlandırılması adına koç-teke katımının belirli bir dönemde yapılması ve doğumlarında belirli bir dönemde gerçekleşmesini, kuzularımızın da aynı büyüklükte ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasına dikkat çekmek için bu organizasyonları önemli buluyorum.'' dedi.

Kaymakam Öztürk ise hayvancılığın, beldenin önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirterek, geliştirmek için her türlü proje ve çalışmalarda bulunacaklarını ifade etti.

Dodurga Belde Belediye Başkanı Tuna da küçükbaş hayvancılıkta verimi artırarak hem geliri artırmak, hem de tarımdaki nüfusu tutmak istediklerini söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da Eylül-Ekim aylarına rastlayan ve bir tür mevsimlik bayram niteliğinde yapılan koç katımın mevsimi yaklaşık 1,5 ay sürdüğünü anlatarak, ''Bozüyük ilçemizde 287 işletmede 36 bin 500 adet küçükbaş ve 6 bin 150 büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Müdürlüğümüz aracılığıyla 2016-2021 yılları arasında yüzde 50 hibe destekli olarak il genelinde toplam 294 koç ve 18 teke olmak üzere Bozüyük'te 106 koç dağıttık. Her zaman üreticilerimize destek olacağız.'' diye konuştu.

Dodurga Belediyesi Sporcularının tekvando gösterilerinin ardından, jürinin puanlaması ile ilk üçe giren koçların sahiplerine ödülleri ve sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim