Milliyetçi Hareket Partisi 24. Dönem İstanbul Milletvekili, TBMM Grup Başkan Vekili Meral Akşener, Bilecik ve Bozüyük’te seçim bürosunun açılışını gerçekleştirmek için geldiği ilimizde bir dizi ziyarette bulundu.

Cumartesi günü sabah erken saatlerde ilk olarak Osmaneli’ye gelen Meral Akşener, sırasıyla Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirerek halkla biraraya geldi.

Daha sonra il merkezine gelerek otobüsle şehir turu atan Meral Akşener, İl Müftülüğü binasının önünde otobüsten inerek kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılandı.


Akşener’le tokalaşmak için kuyruk oluşturan vatandaşlar, seçim bürosunun önüne kadar kendisine eşlik ettiler. Uzatılan elleri geri çevirmeyen ve herkesle tokalaşıp, selamını alan Meral Akşener, yolu üzerinde Emniyet binasının önündeki polislerle ve Çarşı Karakolu’ndaki emniyet mensupları ile tokalaşarak hal ve hatırlarını sordu.

Daha sonra Tevfikbey Caddesi üzerinde bulunan MHP seçim bürosunun önüne gelen Akşener’e vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.


Açılış öncesi ilk konuşmayı yapan MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy, “bizler biliyoruz ki, Bilecikliler evladına sahip çıkacak. Bilecik’i yönetmeye kadrolarımız hazır. Artık yeter, şimdi söz sizin Bilecik diyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden eşit, adaletli hizmet vereceğiz. Ülkemizde iz bırakan herkesin takdir ettiği Genel Başkan Yardımcılarımız Oktay Vural’dan sonra TBMM Başkan vekilimiz Meral Akşener’in bizleri onurlandırması, genel merkezimizin kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik’e önem verdiğini göstermektedir. Bizlerde bunun karşılığında Bilecik Belediye Başkanlığını kazanarak taçlandıracağız. Bilecik Sevdamız diyerek sözlerime son vererek Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.


Şensoy’un ardından konuşma yapan MHP Milletvekili Bahattin Şeker de, “Bizler 30 Mart’ın ayak seslerini duyuyoruz. Bu 30 Mart yalnız Belediye seçimi değil, Türkiye’nin geleceği için önemli bir seçim. Ben her zaman buradayım. Yatlar, katlar, saatler, villalar evet bunlarda kul korkusu yok ama 5 vakit namaz kılan bunlarda  Allah korkusu bile yok. Türkiye bölünmeye giden yolda PKK ile anlaşan, Oslo’da görüşen şerefsizdir diyen bu sömürüp yiyen bunlara daha söyleyecek çok şey var. Bunların hepsini tek tek, kapı kapı anlatacağız” dedi.


Daha sonra kürsüye gelen MHP Milletvekili Meral Akşener’e konuşması öncesinde Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’un eşi Figen Şensoy tarafından Bilecik bezi ipek şal hediye edildi. Şalı takan Meral Akşener’i kalabalık coşkulu şekilde alkışlarken, Akşener, Edebali Türbesi’ne gideceğini ve bu şal ile dua edeceğini söyledi.

Akşener, Bilecik’e ait el dokuması şal için teşekkür ederek, “Hüseyin Şensoy başkan seçildikten sonra bunun seri üretimini ev kadınlarına yaptıracak, Bilecikli kadınlarımız evlerinde para kazanmış olacak”dedi ve büyük alkış aldı.



Daha sonra konuşmasına geçen ve hükümete ağır eleştiriler yönelten Akşener, “Rumeli Göçmenleri toprak kaybetmenin ne olduğunu iyi bilir. Çünkü gidecek başka yerin olmamasını ne manaya geldiğini bilir. Bilecik’in yerlileri vardır, Şeyh Edebali’nin torunları vardır aramızda. Bizde buradan yola çıkıp Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Romanya’ya gitmiş bizim ailelerimizde ama sonra dönmüşüz gelmişiz ana yurdumuza. Şimdi 5-6 yıldır AKP’ye yakın olan gazetelerin bir propagandası vardır. O propaganda da Rumeli, Balkan Göçmenleri Türk değildir, Müslüman değildir, işte o propagandanın eseri olarak “derenin öte yarısı” dedi.



Şimdi burada ben Meral Akşener olarak şunu söylüyorum. Ey muhteremler, tarihinizi bilmiyorsunuz tarihinizi. Biz Anadolu’dan gittik. Türk gittik, Türk döndük, Müslüman gittik Müslüman döndük. Ama Biz suyun ötesindekiler, biz ecdadımızın torunları olanlar bir şeyi biliriz, bize niye kızıyorlar, 5-6 senedir bu propaganda yapılıyor? Biliyor musunuz? Abdullah Öcalan ile bebek katili ile imralı canisi ile yapılan görüşmelere anamın ifadesiyle “macırlar hayır” dediler de ondan. Çünkü biz biliriz ki toprak nasıl kaybedilir. Onun için bir ülkeyi kaybetmenin, toprağı kaybetmenin, pazarlık yaparak bu ülkenin bölünebileceğini biliyoruz. Onun için “derenin öte yarısı” diyenlere bir macır kızı olarak, bir Rumeli kızı olarak yapamayacaksınız, bölemeyeceksiniz, Apoyla anlaşamayacaksınız. Apo sizi kurtardığını iddia ediyor “Başbakanı ben kurtardım, yine ben kurtaracağım” diyor. Hırsızlık soruşturmasından kurtaracakmış. Polisler, savcılar hırsız yakaladı, polisler, savcılar sürüldü. Bakan çocuklarının kimisinin babasının kolunda 700 bin TL’lik saat. Sevgili hemşerilerim sizin çocuklarınızın ayakkabı kutularında milyon dolarları var mı? Sizin 32 yaşındaki çocuklarınızın gemisi var mı? 4-4,5 Trilyon 6 tane villası olan baba var mı? Yatak Odasında para sayma makinesi var mı? Yok demek ki burada hırsız yok. Burayı şereflendirenler kul hakkını, helal-haram biliyor, Allah’tan korkuyor.



Şimdi 30 Mart’ta seçim olacak. O seçimde bebek katiliyle yapılan pazarlıkların sonuçlarına evet veya hayır diyeceksiniz. Sizin çocuklarınız işsiz gezerken, iş bulamazken, soyulan Türkiye’nin sorunlarına evet veya hayır diyeceksiniz. O yolun sonuçlarına göre bu dediklerim benim olacak veya olmayacak. Yolda gelirken Belediye Başkan adayımız dediki, öğretmenler korosu andımızı söylüyor. Andımızın sonunda bir şey var. “Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun” Bilecik’te yaşayan herkese varlığımız Türk varlığına armağan olsun Ben diyordum ki, bu andımız bu iktidar partisinin mensupları, yöneticileri niye bu kadar alerji duydular. E adamlar haklıymış, kardeşim “Varlığım, Türk Varlığına armağan olsun” diyorsun. Halbuki onların varlıkları yeşil dolarlara armağanmış. Dolayısıyla ben Hüseyin Şensoy kardeşimin çalmadan, çırpmadan, çaldırmadan, Türkiye’yi, Bilecik’i yöneteceğine inanıyorum. Kendi evladınıza sahip çıkmanızı rica ediyorum”dedi.



Akşener, konuşmasının ardından, dualar eşliğinde kurdeleyi kesti ve partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı. Seçim bürosunun açılışının ardından kendiside Rumeli göçmeni olan Meral Akşener, Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.



Daha sonra Şeyh Edebali Türbesi’ne giderek burada dua eden Meral Akşener, Bozüyük seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra ilimizden ayrıldı.


Editör: TE Bilişim