Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bilecik Cumhuriyet Meydanı'da vatandaşlarla bir araya geldi.

AKŞENER SEVGİ SELİYLE KARŞILANDI

Akşener’i alanda binlerce Bilecikli büyük bir coşku ile karşıladı. Bayram olması dolayısıyla birçok vatandaşın il dışında olmasına rağmen yoğun bir katılımın yaşandığı mitingde kadın ve gençlerin çoğunluğu da dikkat çekti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener ilk olarak katılan kadınların tülbent hediyelerini kabul etti. Konuşmasında sık sık AK Parti iktidarını eleştiren Akşener, İYİ Parti iktidarında yoksullukla, yolsuzlukla ve israfla mücadele edileceğini söyledi.

“ARKADAŞLARIMI SİZE EMANET EDİYORUM”

İYİ Parti adayları Mesut Tekin, Merve Bektaş, İl Başkanı Ahmet Gürses, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile sahneye çıkan Akşener,  “Arkadaşlarımın özledikleri var. Merve atanamamış bir öğretmen. Sizin için mücadele edecek. Mesut Başkanı çoğunuz tanırsınız. Mesut Başkan Ergenekon kumpasıyla sahte belge ile hapis yatmış. Üç buçuk yıl hayatından gitti ve sonuçta beraat etti. Delillerin FETÖ’cüler tarafından uydurulduğu ortaya çıktı. Arkadaşlarımızı size emanet ediyorum. Sizin sorunlarınızın mecliste takip edeceğiz. Sadece Mesut Başkan yetmez, ben sizden Merve’yi de istiyorum”dedi.

Bilecik Anadolu'nun Türkleşmesinin merkezidir” diyen Akşener, “Bunlar,  Osmanlıcı geçiniyor ya bir tarihçi olarak yemin ediyorum ecdat bunların yaptıklarını, söylediklerini duysa ayakkabılarını çıkarır bunları önüne katar kovalar.” İfadelerini kullandı.

Türkiye'de ne var ne yok sattılar”

Akşener şöyle konuştu:

“16 yıldır ülkeyi  yönetiyorlar. 16 senede 2 trilyon dolar vergi topladılar, 453 milyar dolar borç aldılar, 70 milyar dolar Türkiye'de ne var ne yok sattılar. Bilecik'e lira geldi mi? Bilecik sanayisi kalkındı mı? Bilecik'in atanamayan öğretmenleri atandı mı? Bilecik'in 1 numara olması sağlandı mı? Türkiye'nin eğitiminin 1 numara olması sağlandı mı? Hayır ama ne oldu ne yapıldı? Bütün fabrikalar satıldı, şehir hastaneleri yapıldı. Müşteri garantili şehir hastaneleri, müşteri kim bir hastanede müşteri hasta, hastaya müşteri muamelesi yapan bir anlayıştan Türkiye'ye hayır gelir mi? Gelmez. Bunlar kafayı karıştırdı.

“Yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyorum Mehmet Şimşek aynısını söylüyor

Samimiyetle söylüyorum, en hazırlıklı parti İYİ Parti, en hazırlıklı kadrolar bizde, en iyi projeler bizde, meydanlarda bir şey söylüyorum ertesi gün herkesin ağzında yani böyle bir şey olmaz, israfla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyorum bir bakıyorum Mehmet Şimşek aynısını söylüyor, 16 yıldır ne yaptınız kardeşim 16 senedir fabrika sattınız, genç işsizliğini arttırdınız, iyi okul kötü okul, zengin çocuk fakir çocuk, özel okul, devlet okulu, performansa tabi tutulan öğretmen, iyi öğretmen kötü öğretmen ve sonuç itibariyle Türkiye eğitimde dibe vurmuş vaziyette.

“Adalet saraylarında adalet yok”

Haklarını yemeyeyim çok güzel binalar yapmışlar ben Türkiye'yi 3. kere dolaşıyorum, çok güzel binalar yapmışlar, müthiş güzel adalet sarayları yapmışlar içinde adalet yok. Valilik binaları yapmışlar harika fakat içinde hizmet ile ilgili sorun var. Dün itibariyle ben buraya Mardin, Bitlis, Muştan geldim. Her yerde aynı şey, Muş'un, Mardin'in Bitlis'in binalarla ilgili sorunu yok aynı Bilecik'te olduğu gibi.

“Her şehirde genç işsizliği var”

Türkiye'nin tek bir sorunu var, her şehirde genç işsizliği var. Bilecik'te de aynısı var Şırnak’ta da aynısı var, kardeşim nasıl başardınız bunu, şimdi hesap edelim 2 trilyon dolar vergi 453 milyar dolar borç 70 milyar dolar satılan tüm varlıklar toplayın 2,5 trilyon dolar bununla ne yapıldı, sadece devlet eliyle bölünmüş yol yapıldı. Onun dışında şehir hastaneleri yandaş müteahhidin milletin değil ve ona müşteri garantisi verildi. Köprü yapıldı rahmetli Özal ile Demirel döneminde yapılmış iki köprüden gidiş, dönüş 8 liraya gidiyorsunuz ama bunlardan müşteri garantisi var 1 tanede hava alanı yapılıyor İstanbul'a gene müşteri garantili yandaş müteahhidin darmadağın edilen 2,5 trilyon dolar, şehirler bina var TOKİ var ama paraya dair her şey pahalı ama manevi manada her şeyin ucuzladığı bir Türkiye.

“İYİ PARTİ KURULMASAYDI ERDOĞAN’IN YÜZDE KAÇLA ADAY OLACAĞI KONUŞULACAKTI”

İYİ Partiyi siz istediniz biz kurduk. Bana dediniz ki aday ol oldum, 250 bin imza ile aday olan şahsımı aday gösteren sizlersiniz, partimizi kuran sizsiniz. Soru şu; İYİ Parti olmasaydı, siz bu partiyi kurdurmasaydınız, beni aday göstermeseydiniz bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne konuşuluyor olacaktı. Sayın Erdoğan'ın 1.turda kaç oyla seçileceği konuşuluyor olacaktı. Ayrıca Sayın Gül'ün muhalefette bulunan bütün siyasi partilerin tek aday olarak Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi eğer sizin adınıza ben direnmeseydim bugün Sayın Erdoğan ile Sayın Gül arasında nasıl bir mücadele nasıl bir seçim yaşanacağını Türkiye yaşıyor olacaktı. Onun için Allah bin kere razı olsun. Partiyi kur dediniz kurduk, aday ol dediniz olduk .

“SARAYIN EKRANLARINDA OLMAK YERİNE BİLECİK'İN GÖNLÜNDE OLMAK ÇOK DAHA İYİDİR”

Acı patlıcanı kırağı çalmazmış adaylığım kesinleşir kesinleşmez bir sağlam ambargo yedim ki aklınız durur. Ben buna hiç itiraz etmedim, dedim ki sarayın ekranlarında olmak yerine Bilecik'in, Bileciklinin gönlünde olmak çok daha iyidir ve meydanlarda anlatmaya başladık. En ilginci kimse hazırlanmamış, biz sizi dinledik STK ları dinledik, vatandaşımızı dinledik, özellikle gençleri dinledik ve talepleri aldık o taleplere göre projeler oluşturduk. Dikkatinizi çekiyorum hepi topu 4 kere televizyona çıkabildim. Bütün adaylar çıkıyor, hepsi proje anlatıyor, o projelerle ilgili o ekranlarda sadece bana kaynak nerde deniyor. Bunun anlamı bizi ciddiye alıyorlar, çünkü hesap kitap yapılmamış bir işi söylersem mahçup olurum 24 yıllık politik hayatımda ben milletime hiç yalan söylemedim. Onun için bana kaynak nerede diyorlar. Anlatıyorum kaynak nerde.

“Sayın Erdoğan benden korkuyorsun”

Ey Sayın Erdoğan benden korkuyorsun biliyorum ama o İstanbul işgal altındayken İngiliz işgali altındayken Halide Edip orada miting yaptı. Sultan Ahmet mitingini yaptı. İstanbul’u yönetenler nasıl insanlarsınız ki ey Sayın Erdoğan nasıl bir yöneticisin ki bir toplantıyı son dakikada iptal ediyorsun. Korktuğunu biliyorum ama bu kadar belli etme be kardeşim..

“Gençlere devlet iş bulmak mecburiyetindedir”

Gençlere devlet iş bulmak mecburiyetindedir. Lise mezunlarına iş yani meslek öğretmelidir, sonra onlara iş bulmalıdır. İş, istihdam ortaya koymalıdır. Üniversite mezunlarına ki Türkiye'de en büyük sorun 4 yıllık üniversite mezunu gençlerin işsizliği, onlara iş vermek, onlara istihdam yaratmak, mecburiyetindedir. Biz bunu yılda 50 milyar dolar yatırım yaparak 5 yılda Türkiye'de ki genç işsizliğini nihayete erdireceğiz. 5 yılda %11 olan işsizlik oranını 5.6 çekeceğiz. Bu arada iş veremediğimiz her gencimize 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz. Emekliler biz söyledik.

“KOMŞULARIMIZLA BARIŞACAĞIZ

Türkiye potansiyeli olan bir ülkedir. Kaynakları olan bir ülkedir. Türkiye iyi eğitilmiş gençleriyle dünyanın merkezinde jeopolitik önemi yanısıra ekonomik jeopolitiği de güzel olan önemli olan bir ülkedir. Komşularınla kavga etmeyeceksin kardeşim. Durup dururken komşularınla kavga eder konuma gelmeyeceksin. Bütün Güneydoğu Anadolu’da ticaret durmuş vaziyette. Güçlü bir Suriye Türkiye’ye faydalıdır. Güçlü bir Irak Türkiye’nin faydasınadır. Batılılar kendi komşularıyla kavga ediyor mu ? Avrupa’da kavga eden var mı? Amerika kendi komşularıyla dövüşüyor mu ? Hayır ! Bize de ‘Şununla kavga et’ talimatlarına uymayacağız. Şimdi bakmayın siz böyle hiç Osmanlı tokatları bilmem neler.

TİLLERSON GELDİ ŞEKER FABRİKALARI SATILDI

Bunların hiçbirine bakmayın. Kapının arkasında bambaşka işler oluyor. Tam Amerika’ya Osmanlı tokadı söyleniyordu, bir baktık Tillerson geldi 3,5 saat konuşmanın sonunda 14 şeker fabrikası 2 milyon ilgilendiriyor ve satıldı. Satılıp işletilmek üzere satılmadı. Onların yerine AVM ya da TOKİ binası yapılmak için satıldı. Özelleştirmeye karşı değiliz. Evet Cumhurbaşkanı seçildiğim gün millet adına bu sözleşmeleri derhal feshedeceğim.

“2010’DAKİ O REFERANDUM OLMASAYDI 2015 TE O DARBE TEŞEBBÜSÜ OLMAZDI”

Şimdi FETÖ, FETÖ,FETÖ gidiyor. Tamam hay hay biz de mücadelede senin yanındayız. Ama kardeşim damatlar FETÖ’cü bir tane meclis başkanı var adam bin yaşında önüne gelene FETÖ’cu diyor bir baktık damadı kaçmış FETÖ’cülükten. Peki damadın işyerine kayyum atandı. E kayyum kim öbür damat. Bakan damat’ta aynı zamanda FETÖ okullarından mezun, at izi it izine karışmış, sapla saman karışmış FETÖ mücadelesi yapması imkansız. Dolayısı ile bu devletin yargısını teslim ettiler. Bu devletin polisini teslim ettiler. Askerine Ergenekondu, Balyozdu 50 bin tane kumpas kurdular. Türk ordusunun Genel Kurmay Başkanını hapsettiler terör başı olarak, onu terörist başı olarak hapsederken Abdullah Öcalan’a sayın dediler, bilge lider dediler. Şimdi kalkmışlar bunlar yerli ve milli biz gayri milli. Hadi ordan be! Habur rezaletini unuttuk mu ? Oslo’yu unuttuk mu ? Peki hendekler kazılırken valililere şikayet edildiğinde valiye kafanı yana çevir talimatını unuttuk mu ? Peki o hendekler kapanırken 726 şehit verildi. Bunu unuttun mu Türkiye? Ha bunlar hata yapıyor sizin çocuklarınız vatan çocukları ana kuzuları bunların hatalarını canıyla, kanıyla, teriyle, gençliğiyle düzeltiyor. 2010’daki o referandum olmasaydı 2015 te o darbe teşebbüsü olmazdı. Bu kardeşiniz gittim Mehmet Ali Şahin ile konuştum. O gün bunların geleceğini bizzat anlattım. Her mitingimde söylüyorum. Dedi ki git patronla konuş. Biz söyleyemiyoruz. Gittim konuştum. Merak etme her şey kontrol altında denildi. Gelinen nokta bu. 15 Temmuz 249 şehit, insanlar, sizin gibi kadınların doğurduğu çocuklar canıyla, kanıyla bunların çukura düşürdüğü devleti sokaktan toplayıp getirdi.

“FETÖ’YE YARDIM YATAKÇILIK EDENLERİ YARGILAMAZSAM NAMERDİM”

Şimdi herkes suçlu bu kişiler sütten çıkmış ak kaşık. Böyle bir şey olamaz. FETÖ’ye yardım yatakçılık kim etti? Yardım yatakçılık edenleri yargılamazsam namerdim. Bu ülkede adalet tesis edilmedikçe, bu ülkede demokrasi oluşmadıkça, bu ülkede hukukun üstünlüğü gerçekten uygulanmadıkça senin FETÖ’cün benim FETÖ’cüm olur. Senin teröristin olur, benim teröristim olur ve gün gelir derler ki beni kandırdılar, bizi kandırdılar.

“YA SAFSIN YA DA YALANCISIN”

Bir değil, iki değil kardeşim 3 değil 7 kere üst üste bir devlet yöneticisi kandırılır mı ? Ya safsın ya da yalancısın. Evet bütün bunların bitirilmesi için, ciddi bir devlet anlayışının yeniden tanzim ve tahkim edilmesi için Türk ordusunun yeniden Mete Han’ın ordusu olabilmesi için öncelikle Cumhurbaşkanı olur olmaz Işıklar ve Kuleli Askeri Lisesini hemen açacağım.

“İYİ PARTİYİ SİZE EMANET EDİYORUM”

Ekonominin düze çıkması için ve Türkiye’nin rahat nefes alması için, huzurla evine kadınları gidebilmesi için, akşam oğullarının, kızlarının işten dönemsini bekleyebilmesi için 24 Haziran da hem İYİ Partiye hem kendime sizden oy istiyorum. Kendimi ve İYİ Partiyi size emanet ediyorum. Ve kendiniz görüyorsunuz. Dikkatle izleyin adayları ben ne söylüyorsam ertesi gün onu söylüyorlar yani konuştuğum Sayın Erdoğan ile ilgili söylediğim geveze ve yorgun şoför bile alındı gidildi. Bütün projelerimiz tekrarlanıyor. Biz bundan memnunuz. Hazırlıksız muhteremlere en azından yol gösteriyoruz. Ne kadar ciddi alındığımızı gösteriyor.’’dedi

Kaftan giydirilen Akşener, güvercin uçurarak Bileciklilere veda etti.

Editör: TE Bilişim