Önceki akşam Bilecik HDP seçim bürosu önündeki parti bayraklarının kalabalık bir grup tarafından indirilmesinin ardından, HDP’li yöneticiler basın açıklaması yaptı. Saldırının sorumlusu olarak Ak Parti’yi gösteren HDP milletvekili adayı Perihan Karakoç, bu saldırının Ak Parti tabanından oy almaya başladıkları için gerçekleştiğini belirtti. Saldırıyı kınayan Karakoç, provokasyonlara gelmeyeceklerini ve seçim çalışmalarına tam hız devam edeceklerini söyledi.

Saldırı sırasında Bilecik Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş’ın göstericilere olan sıcak tavrını eleştiren Perihan Karakoç, saldırıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi ve Emniyetin konuya karşı daha hassas davranmasını istedi. “Biz Türkiye’nin 4’üncü büyük partisiyiz” diyen Karakoç, olaylar sonrası hiçbir önlem alma gereği duymadıklarını belirterek, tüm partiler gibi seçim çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. HDP Bilecik İl Başkanı Ekrem Bedevi ile milletvekili adayı Ömer Ege’nin de katıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dün Halkların Demokratik Partisi bayraklarını astıktan sonra saat 20:00-21:00 sularında faşist bir grup tarafından sloganlarla parti binamıza saldırıldı.  Faşist güruhun barbarlığı sonucu bir güvenlik gücümüz yaralanmıştır. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yapılan saldırıyla Bilecik halkının arasına nifak sokma ve HDP seçim çalışmalarını provoke etme amaçlanmıştır. HDP'nin Bilecik halkı tarafından destek ve sempati kazanmasından dolayı mevcut hükümetin provokasyon takviminde olan Bilecik ayağı dün gerçekleştirmiştir.

Buradan açıkça bir çağrıda bulunuyoruz, biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz, AKP'nin oyununa düşmeyeceğiz. Bu ülkede barışı, kardeşliği, özgürlüğü, insanca yaşamayı ve demokrasiyi, bütün Türkiye ve Bilecik halkıyla beraber inşa edeceğiz. Bu provokasyonlar bizi yıldırmayacak, tam tersine güçlendirecek ve seçim çalımlarına kaldığımız yerden tam hız devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim