İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Eğitim Derneği tarafından düzenlenen
 "Akıl Oyunları" yarışmasında, 3 ayrı yaş grubunda ilk 3 sırayı alan Bahçelievler Anaokulu büyük başarı elde etti. Ertuğrulgazi İlkokulu ise birinci sınıflar arasında ilk iki sırayı alarak bir diğer başarılı okul oldu.

Okul Öncesi Eğitimi Yılsonu Şenlikleri kapsamında gerçekleşen Akıl Oyunları Şenliği’ne bu yıl 16 okuldan 160 öğrenci katıldı. Yarışmada, 4 yaş grubuna Rondo Vario, 5 yaş grubuna Legolino, 6 yaş grubuna ise Equilibrio oyunları oynatıldı.


Pazartesi günü Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri katıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, programda yaptığı konuşmada, güzel bir faaliyette buluştuklarını belirterek, projede emeği geçen öğretmen ve velilere teşekkür etti.
Günümüzdeki televizyon ve bilgisayar bağımlılığına değinen Altınkaynak, birçok öğrencinin bir araya geldiği yarışmanın en büyük kazançlı yönünün, öğrencilerin bilgisayar ve televizyon ekranı ile telefon oyunlarından sıyrılarak, aklını daha fazla çalıştırmak olduğunu belirtti.  

 

Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu ise geçekleştirilen projenin sonuçlarının mutluluk verici olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile, çocukların bilgisayar bağımlısı olmaktan kurtulduğunu dile getiren Tekelioğlu, şunları kaydetti: 

"Akıl oyunları projesi ile çocuklarımız bilgisayar ve televizyonların kolaycı ve pasif öğreticiliğinden kurtularak, beceri ve akıllarını sergileme imkanı verdi. Akıl oyunları projesi, çocuklarımızın neleri başardığını göstermesinin yanı sıra  aklını kullanabilme fırsatı veriyor. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımız bu proje ile kendilerinde özgüven bularak, mutlu oluyorlar. Ben, çok büyük faydasının olduğunu düşündüğüm projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 


Açılış konuşmalarının ardından yarışmalara geçildi. Gün boyu devam eden oyunlarda, minik öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Oyunlarda büyük başarı gösteren Bahçelievler Anaokulu madalyalara adeta ambargo koydu ve tüm yaş gruplarında ilk 3 sırayı almayı başardı. Oyunlarda; 4 yaş grubunda 1’inciliği Duru Funda, 2’nciliği Duru Ceylan, 3’üncülüğü Berat Tuğra Toprak, 5 yaş grubunda 1’inciliği Arda Çiço, 2’nciliği Metehan Yağız Topçu, 3’üncülüğü Mehmet Furkan Uz ve 6 yaş grubunda 1’inciliği Batu Sarıgül, 2’nciliği Nisa Dağdelen ve 3’üncülüğü Ege Batuhan Kartal kazandı. Bilecik Merkez Ertuğrulgazi ilkokulu birinci sınıf öğrencisi Erdem Efe Çelik il birincisi, aynı okuldan Yiğit Efe ÖZTÜRK ise il İkincisi oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyanın yanı sıra, bisiklet, paten, kaykay gibi çeşitli hediyeler verilirdi.

Yarışmada kazanılan başarının ardından gazetemize açıklama yapan Bahçelievler Anaokulu Müdiresi Sevgi Uğurlu, 2 aydır yarışmaya hazırlandıklarını söyledi ve başarıda emeği geçen tüm öğretmen öğrenci ve velilere teşekkür etti. Uğurlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


“Çocuğun hayata adım atmasından, ilkokula başladığı zaman dilimine kadar bedensel, dil, zihin, psikomotor ve duygusal zekanın gelişiminin tamamlanmaya başlandığı, kişiliğinin şekillendiği ve sürekli değişim içinde olduğu bir dönemdir. Bilimsel araştırmalar öğrenmenin çok hızlı olduğu bir dönem olduğunu göstermektedir. İnsanlar ömür boyu öğrendiklerinin yüzde 80'ini ilk 8 yaşına kadar, bunun yüzde 50'sini ise ilk 4 yaşına kadar öğreniyorlar. Bizler de bu ilke ile çocuklarımızın olabildiğince teknoloji bağımlısı olmadan, akıl mantık oyunlarına yönlendirerek bu süreci kazandığımız başarıyla verimli geçirdiğimizi düşünüyoruz.


Okulumuzun 270 öğrencisi vardır. Yarışmaya 4 yaş 5 yaş 6 yaş gruplarından öğrencilerimiz katılmıştır. İki aydır akıl ve matematik oyunlarına hazırlanıyorduk emeğimizin karşılığını almak çok güzel bir duygu. Bu yarışmaya 160 öğrenci katılmıştır ve tüm yaş guruplarından ilde ilk üçe giren Bahçelievler Anaokulu öğrencileridir. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize, okul personelimize ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyor başarılarımızın daim olmasını temenni ediyorum. Yavrularımızın tüm hayatlarında sağlıklı, mutlu ve başarılı olmaları diliyorum.”


Fotoğraf: Ertan işlek

Editör: TE Bilişim