Korkmaz Kesik

Hasandere Köyü’nde 7 Haziran Genel Seçimlerinde Ak Parti’ye sadece 4 oy çıkmasından sonra köye giden kısıtlı hizmetler de durduruldu.  Köy Muhtarı Erkut Akmanlar, genel seçimlerden sonra Ak Parti’ye oy çıkmamasından dolayı köyün cezalandırıldığı iddiasında bulundu. 

Bilecik’e bağlı Hasandere Köyü’nde yaşayan köylüler köy yolunun yapılmamasından şikayetçi. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Hasandere Köyü Muhtarı Erkut Akmanlar, yolun yapılmaması sebebinin genel seçimlerde Ak Parti’ye oy çıkmamasından dolayı olduğunu iddia etti.

Köy cezalandırılıyor mu?

41 seçmenin yaşadığı köyden AKP’ye sadece 4 oy çıkmasından sonra köyün cezalandırıldığını savunan köylüler, köy yolunun yapılmamasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. Köy Muhtarı Akmanlar, İl Özel İdaresi’ne gerekli başvuruyu yaptıklarını ifade ederken Bilecik İl Özel İdaresi’nden Hasandere Köyü için bütçe ayrılmadığı cevabını aldığını söyledi.   

Köyden AKP’ye 4 oy çıktı

Muhtar Akmanlar, konu ile ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ile görüştüğünü, Yıldırım’ın kendisine, ‘Muhtar, köyünüzden 4 tane oy çıktı. Bu yolu yapamayacağız.’dediğini öne sürdü. Muhtar Akmanlar, başta Kurtköy ve diğer köylere sıcak asfalt yapıldığının altını çizerken kendi köy yollarını yapılmamasına isyan etti.

‘KÖYDES’e başvurduk’

İl Özel İdaresi’nden yol yapımı için KÖYDES’e yönlendirildiğini aktaran Muhtar Akmanlar, ‘KÖYDES’e dilekçe yaz’ dediler. Para ayırırsa bana ben yaparım diyor.  Kurtköy’e boydan boya sıcak asfalt yaptılar. Diğer köylere sıcak asfalt yapıyorlar. Biz asfalttan vazgeçtik, stabilize yola greyder bile vurmuyorlar’ ifadelerini kullandı.

7 Haziran Genel seçimlerinde Hasandere Köyü’nde; AKP 4, Cumhuriyet Halk Partisi 11, Milliyetçi Hareket Partisi 6, Vatan Partisi 15, Liberal Parti 1 oy almıştı.

 

 

Editör: TE Bilişim