Birkaç gündür Bilecik'te anketçiler geziyor. AK Parti Genel Merkezi’nin Milletvekilliğinde adı öne çıkan isimler için anket çalışması yaptırdığı öğrenilirken, ankette AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'a yönelik sorular yer alıyor.

Anketçiler, “AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'u tanıyor musunuz” sorusunun yanında, Kurtulmuş ile ilgili olumlu olumsuz düşünceleri, il teşkilatı çalışmalarından memnuniyetleri ve ankete katılan kişinin en son hangi partiye oy verdiğini soruyor.

Birkaç gündür ilimizde gezen anketörler, yaptıkları anketi Genel Merkeze iletecekler. AK Parti Genel Merkezi tarafından yaptırıldığı öğrenilen bu anket, yaklaşan genel seçimler öncesi AK Parti İl Başkanlığına adaylığını koymayacağını öğrendiğimiz Ramazan Kurtulmuş için “Milletvekili adayı mı yapılacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Anketin yapıldığı gün ulaştığımız AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, kendisinin Ankara'da Genel Merkez’de olduğunu ve bir takım görüşmeler yaptığını belirterek, yapılan anketi kendisinin de duyduğunu, vatandaşların kendisini telefonla arayarak söylediğini, fakat içeriği hakkında tam bir bilgisi olmadığını söyledi.

Poyraz: “İl Başkanı’nın aday olması en doğal hakkıdır”

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz da yapılan anketle ilgili sorularımızı yanıtladı. Bilecik'te böyle bir anketin yapıldığını ilk kez bizden öğrendiğini belirten Poyraz, bu saatten sonra buna benzer anket ve çalışmaların tüm yurtta olduğu gibi Bilecik'te de olabileceğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi’nin aday yapmayı düşündüğü kişileri her zaman olduğu gibi halka sorarak belirlediğini ifade eden Poyraz, bu kapsamda yapılan anketlerin bundan sonra sürekli olabileceğini dile getirdi.

7 yıldır başarılı bir şekilde AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Ramazan Kurtulmuş'un Milletvekilliği adaylığı konusunda birşey söyleyemeyeceğini belirten Poyraz,  anket için de yorum yapamayacağını fakat yıllardır AK Parti’de İl Başkanlığı görevini yürüten bir siyasetçinin milletvekili adayı olmasının en doğal hakkı olduğunu söyledi.

Fahrettin Poyraz, Genel Merkez’in bu kapsamdaki çalışmalarının Bilecik’in yanı sıra tüm illerde olduğunu, AK Parti’nin adayını Genel Merkezin ve Başbakanın belirleyeceğini sözlerine ekledi.

Cafer ELMAS

Editör: TE Bilişim