Cafer Elmas

AK Parti genel merkezi tarafından önceden belirlenen aday ile 31 Ocak Cumartesi günü formaliteden il kongresine gidiliyor.
Yoğun katılımın olması beklenen kongre saat 11:00’de Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Grup Başkan vekili Naci Bostancı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bölge Sorumlusu  Ahmet Baha Öğütken’in geleceği öğrenildi.
İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un aday olmayacağı kongreye AK Parti Genel Merkezi Bilecik İl Başkanı olarak Kadir Bayrak'ı belirledi.
31 Ocak’ta kongreye giderek yeni il başkanını seçecek olan AK Parti'de, bu belirleme öncesi geçtiğimiz günlerde parti içinden ve kamuoyundan önerilen 10 kişi İl Başkanı adaylığı için Ankara'da görücüye çıkarılmıştı.
Çaltı eski Belediye Başkanı Osman Yılmaz, TSO Meclis Üyesi ve eski Türk Telekom Müdürü Mefail Ateş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Cinit, kuyumcu Arfettin Palacıoğlu, Bilecik AK Parti Milletvekili aday adayı Salih Kaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nusret Tosun, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cengiz Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, eski bürokrat Veli Yetim ve Avukat Kadir Bayrak, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşme yapmıştı.
Yapılan bu davranış karşısında AK Parti İl Başkanını belirlemek için Ankara'ya 10 kişiyi görücüye çıkarıyor sonrada 31 Ocak'ta kongreye diyoruz diyor, 'Bu nasıl Demokrasi?' başlıklı haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulurken, Ulusal basında FOX TV'de sabah haberlerinde Çalar Saat’te İsmail Küçükkaya'da çıkmıştı.
İnternet sitemizde yoğun yorum aldığımız haberlerimize AK Partili olduğunu yazan vatandaşların bu şekildeki aday belirlenmesine tepkili olduklarını belirtmeleri ise işin rengini ortaya koydu.
Sonuçta görücüye çıkan adaylardan AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan değerlendirme sonucunda yeni İl Başkanı’nın Kadir Bayrak olmasına karar verildi. 31 Ocak Cumartesi günü formaliteden yapılacak kongrede AK Parti’nin yeni İl Başkanı tek aday olarak gösterilen Avukat Kadir Bayrak olacak.
Editör: TE Bilişim