AK Parti’nin Salı günü düzenlenecek grup toplantısında ismi açıklanması beklenen Bilecik Belediye Başkanı adayının ileriki bir tarihe ertelendiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 40 ilin Belediye Başkanı adayı bizzat açıklanırken, bu adaylar arasında Bilecik ve Bilecik'in adayı olarak Nihat Can'ın da adı geçiyordu ve bu AK Parti yetkilileri tarafından da doğrulanmıştı, fakat Bilecik o gün açıklanmadı. Kafalarda soru işareti oluşurken, Bilecik’in Belediye Başkanı adayı Nihat Can’ın Salı günkü AK Parti grup toplantısına çağırıldığı ve orada isminin açıklanacağı ileri sürülmüş hatta Başkan Can da bunu doğrulamıştı.

Fakat Salı günü gerçekleşecek AK Parti grup toplantısında 20 ilin açıklanacağı ve bu iller arasında Bilecik’in olmadığı görüldü. Adaylıkları açıklanacak illerin milletvekillerine AK Parti Genel Merkezi’nden cep telefonlarına davet mesajı gelmesine rağmen Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı'ya böyle bir mesajın gelmediği de gelen iddialar arasında.

AK Parti’nin Bilecik Belediye Başkanı adayı Nihat Can'ın olduğu fakat illerin gruplara ayrıldığı ve Bilecik'in ileri bir tarihte açıklanacağı bilgisinin verilmesine rağmen kamuoyunda farklı düşünceler ve yorumlar yapılmaya başlandı.

Diğer yandan Salı günü gerçekleşecek olan AK Parti grup toplantısında aralarında; Ankara ve İzmir de olmak üzere Karaman, Muş, Bingöl, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Konya, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Mardin, Uşak, Çorum, Sivas, Yozgat, Çankırı, Çanakkale ve Karaman adaylarının açıklanması bekleniyor.
 

AK Parti’nin Bilecik Belediye Başkan adayını açıklamasını ileri tarihe atmasının nedeni olarak kamuoyunda ve siyasi kulislerde konuşulan iddia ise; CHP’nin Bilecik’teki ön seçim sonrası çıkacak adayının beklendiği yönünde oldu.

Diger yandan Nihat Can'ın Belediye Başkanlığı adaylığı için Cuma günü İstanbul'da düzenlenecek olan programda isminin açıklanacağı ise gelen bilgiler arasında.

Salı günü Belediye Başkanlarının açıklanacağı iller şu şekilde tahmin ediliyor:

Editör: TE Bilişim