Cafer Elmas

İl Genel Meclisi’nde muhalefet meclis üyelerinin sunduğu “OSB’lerde görev yapacak Mütevelli heyetlerinde muhalefetten de üye bulunması” yönündeki öneri Meclis’te oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Tavsiye niteliğindeki karara son noktayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’in koyacağı belirtirken, Vali Nayir değişen bir şeyin olmayacağını ve görevlendirmelerin dahi gerçekleştiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclis Toplantısında Muhalefet Meclis üyelerinden CHP’li Turgay Yılmaz, MHP’li Tevfik Özütürk, Zeki Uyanık ve Orhan Uğur’un özellikle kendi bölgelerindeki Organize Sanayi Bölgelerindeki sıkıntıları dile getirerek, yeni belirlenecek OSB Mütevelli Heyetlerinde mutlaka muhalefetten de üye bulunması yönünde öneride bulunmuşlardı. Bir gün önce verilen önerge gündeme alındı ve ertesi gün önerge mecliste oylamaya sunuldu.

10 evet oyuna karşı, 10 hayır oyu çıkarken, Meclis Başkanı Oğuz Sertler’in kullandığı açık oy kanunun ilgili maddesi gereği 2 oy sayıldığından OSB’lerde görev yapacak heyetin Meclis seçimi yapılarak belirlenmesi talebinin yer aldığı yazılı önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha önceki Valilerin, OSB’lerdeki Mütevelli Heyeti’nde görev alacak İl Genel Meclis üyelerini seçimle belirlemesinin aksine, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in bu kişileri görevlendirme ile belirlemesinin ardından, Mecliste oylama sonucu alınan tavsiye niteliğindeki karara Vali Nayir’in uyup uymayacağı merak ediliyordu.

Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, değişen bir şeyin olmayacağını, OSB Mütevelli Heyetlerindeki meclis üyelerinin daha önce olduğu gibi görevlendirmeyle belirleneceğini ve hatta görevlendirmelerin dahi yapıldığını söyledi.

Vali Nayir, kendisinin göreve geldiğinde eski valinin de seçim ile değil görevlendirme ile OSB'lerde görev yapacak İl Genel Meclis Üyelerini belirlediğini, kendisinin de buna devam ettiğini ve görevlendirmeleri yaptığını söyledi.

Sonuç itibari ile 11 Ak Partili il genel meclis üyesi yine OSB’lerden maaş alacak, muhalefet bakacak.

Editör: TE Bilişim