Hürriyet Mahallesi’ndeki Belediyeye ait taşınmazın satışına ilişkin Belediye Meclisi’nde AK Partililer, CHP’liler ve İYİ Partililer arasında tartışma yaşanırken, AK Partili Çetin Kaya’nın iktidarda oldukları dönemlerde Belediyeye ait Kayı Plaza ve Aslım Büfenin de bulunduğu adadaki gibi gayrimenkullerin satışını hatırlatması sonucu ve geçmişte yapılan hataları bizde mi devam ettireceğiz anlamı taşıyor şeklinde konuşması partisine yönelik özeleştiri yaptığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Bilecik Hürriyet Mahallesi’nde Küçük Sanayi Sitesi’nin alt sokağında bulunan 291 metrekarelik arsanın satışına AK Parti sıralarından karşı çıkış gelirken, İYİ Partili Ahmet Gürses’in genel siyasete vurgu yapması ve Tank Palet Fabrikası’nın el altından satıldığını iddia etmesi bir anda ortamı gerdi.

Gürses’e Tank Palet Fabrikasına yönelik eleştirileri sebebiyle sert tepki veren ve demagoji yaptığını söyleyen AK Partili Çetin Kaya, mecliste Bilecik Belediyesi’ni konuştuklarını ve yaptığının doğru olmadığını belirtti. Grupları olarak belediyenin kazanılmış gayrimenkullerinin ve değerlerinin satılmasına karşı olduklarını satılması yerine o değerde başka bir yer takasını talep ettiklerini belirtti.

Bu satışın adrese dayalı bir ihale ile yapılacağını iddia eden Çetin Kaya,satışa karşı olduklarını ve red oyu kullanacaklarını aktardı.

Başkanı Semih Şahin ihalenin açık şekilde ve şeffaf olarak kameraların önünde yapılacağını ve her vatandaşın ihaleye girme hakkı bulunduğunu açıkladı.

CHP’li Olgun, geçmişi hatırlattı

CHP Grup sözcüsü Soner Olgun ise Çetin Kaya’ya yönelik o zaman size Bilecik’ten somut örnek vereyim diyerek “Kayı Plaza’nın olduğu yerde Belediyeye ait bir bina vardı. İnşaat alanı ve orası Bilecik halkından toplanan bağışlar ve hibelerle alınmış bir yerdi, bir dakikada satınız! Aslım Büfelerin olduğu yeri de ‘satmayın’ dedik ”dedi.

Çetin Kaya partisine özeleştiri yaptı

Olgun‘nun bu hatırlatmasına cevap veren AK Parti grup sözcüsü Kaya, “Bunun doğru olduğunu savunduk mu biz? O gün burada mecliste olan arkadaşlar bunu savunacaklardı. Şimdi siz diyorsunuz ki biz geçmişte yapılan hataların yapılmasını aynen devam ettireceğiz, farklı bir Belediye değiliz biz böylemi?” dedi.

AK Partili Çetin Kaya’nın bu şekilde konuşması geçmişte Kayı Plaza’nın ve Aslım Büfelerin bulunduğu adaların yerinin satışına ilişkin partisine yönelik özeleştiri yaptığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim