AK Parti sözcüsü Çetin Kaya, Belediye Meclis toplantısında Başkan Semih Şahin’i ilk olarak toplantıda bulunmasına rağmen, Meclisi 1. Başkanvekili’nin yönetmesinin usulsüz olduğu konusunda eleştirdi. Bu eleştirisini önceki Meclis toplantısında da dile getirmiş olan Kaya’ya Başkan Şahin, durumun yasalara aykırı olmadığını belirtmişti.

Konuyu tekrar Haziran ayı Meclis toplantısında gündeme getiren Çetin Kaya, “Belediye Başkanı'nın Meclis toplantılarına katıldığı durumlarda Meclis 1. Başkanvekilinin Meclise Başkanlık etmesi mümkün olmayıp bizzat Belediye Başkanı'nın Meclis toplantısına başkanlık etmesi gerekmektedir. Bunun tek istisnası yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantılarda Meclis 1. Başkanvekilinin Meclise Başkanlık etmesi mümkündür. Dolayısıyla Belediye Başkanı'nın Meclis toplantısında bulunması durumunda Meclis 1. Başkanvekilinin Meclise Başkanlık etmesi yasaya ve usule aykırı olduğu gibi, Belediye Başkanı'nın kendisine kanunla verilen bir görevi yerine getirmediği anlamına gelmektedir. Eğer ısrarcı olunup Belediye Başkanı toplantıdayken Meclise 1. Başkanvekilinin Başkanlık etmesi halinde alınan kararlar usul yönünden yasaya aykırı olacaktır. Bu durumda yasal yollara başvurulması halinde alınan tüm kararların usul yönünden iptal edilmesi durumu ortaya çıkacaktır, alınan kararların iptal edilmesi ise Meclisin saygınlığına gölge düşüreceği gibi bu kararlara dayanılarak yapılan idari işlemlerin de geçersiz olmasına neden olacak aynı zamanda zaman ve kaynak israfına yol açacaktır”dedi.

Başkan Semih Şahin’in, Çetin Kaya’nın bu eleştirisine karşı yanıt vermediği kaydedildi.

AK Partili Kaya, daha sonra yeniden söz alarak  “15 yıllık AK Parti Belediyesinde Bilecik’e pek çok eser kazandırıldı fakat özellikle Osmanlı’yı anımsatan çalışmalar yeni Belediye döneminde hiçe sayıldı. Belediye'nin Osmanlı’ya karşı olan bu tutumu tepkilere de neden olmuştur. Bilecik Belediyesi’nin borçlarını açıklamaya çalıştığı toplantıda, “biz, Osmanlı’dan kalan borçları Cumhuriyet tarihi içerisinde ödeyip şerefli kalmış bir neslin devamıyız” demişti. Bu söylemin akla ve mantığa sığan bir yönü yoktur. Cumhuriyet’ten önceki nesil kimin neslidir? Sözde ayırdığınız neslin özü nedir? Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ndeki biyografilerin kaldırılması da büyük talihsizliktir. Diğer yandan aralarında Şeyh Edebali Üniversitesi’nden mezun olmuş birinin de olduğu şehit haberleri gelmekteyken, Ramazan Konserlerini iptal edilmemesini kınıyoruz”dedi.

Osmanlı figürleri ve Osmanlı padişahları tarih şeridi biyografilerinin kaldırılması ile ilgili daha önce pek çok kez açıklama yapan Başkan Şahin, Çetin’in bu eleştirilerine yanıt verme gereği dahi duymayarak cevap vermedi.

Editör: TE Bilişim