Cafer Elmas

AK Partili Belediyeler ve AK Parti teşkilatlarında FETÖ mensuplarının ayıklanması çalışmalarında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin genelge yayımlanmasının ardından gözler Bilecik ve İlçelerde AK Partili Belediyelerdeki FETÖ sempatizanı personel ve AK Parti yönetimlerindeki FETÖ üyesi veya sempatizanlarının kimler olduğuna çevrildi.

Bilecik Belediyesi’nde de birkaç kişinin adı geçtiği ve kurulan Komisyon ve Emniyet ile koordineli şekilde çalışılarak bu kişilere karşı gerekli soruşturmanın başlatıldığı iddia edilirken, diğer Belediyelerde de oluşturulan Komisyonlar ile  geniş çaplı FETÖ  incelemesi başlatıldığı gelen iddialar arasında.

Bilindiği gibi Bozüyük’te, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü ile ilişkisi tespit edilen iki Belediye çalışanı gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantıları tespit edilen Bozüyük Belediyesi çalışanlarından E.C. ve S.Ö., Bozüyük İlçe Emniyet  Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.Bilecik Belediyesi’nde de Fethullah Gülen sempatizanı personel olduğu ve bunların tespit edilerek hakkında gerekli işlem yapılacağı iddia edilirken, Bilecik AK Parti’de FETÖ üyesi ve sempatizanı olabileceği şüphesi ile oluşturulan Komisyonun Emniyet ile koordineli çalışarak tüm il  ve ilçe teşkilatlarında da geniş çaplı FETÖ  araştırması yapılacağı gelen bilgiler arasında.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla AK Parti teşkilatlarına ve AK Partili Belediyelere gönderilen genelgede Belediyelerdeki FETÖ mensuplarını ayıklama çalışmalarının "ivedilikle ve özenle" yürütülmesi istendi.

Genelgede, 15 Temmuz gecesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllar boyunca sinsice örgütlenmiş FETÖ çetelerinin, devlete ve millete karşı haince saldırıya geçerek, ülke yönetimini kaosa sürüklemek suretiyle iç savaş ortamı oluşturmaya cüret ettiğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz, planlandığı gibi hain bir darbenin gerçekleştiği gün olmamış, bilakis şanlı bir halk direnişi ile 'Demokrasi Bayramı' sıfatını hak eden bir gün olarak tarihimize geçmiştir. Bu büyük ve onurlu mücadelede şehit olan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Darbe girişimini gerçekleştirilen FETÖ ile sonuç alıcı etkin bir mücadelenin hukuk içinde verilebilmesi, demokrasimizin korunması, halkımızın huzur ve güvenliğinin süratle sağlanması için hükümetimiz tarafından üç ay süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) Kararı alınmış ve bu karar Meclis'imizde onaylanmıştır."

Editör: TE Bilişim