AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Fikret Karabıyık ve parti yönetimi  yerel seçimlerin ardından bir değerlendirme yapmak üzere basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Milletvekili Yağcı ve AK Parti yönetiminde morallerin bozuk olduğu görülürken, toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Karabıyık, seçim sonuçlarını hatırlatarak Bilecik’e hayırlı olmasını diledi. Kaybedilen yerler ile ilgili sandık sandık çalışmaların yapılacağını kaydeden Karabıyık, teşkiilat olarak önümüzdeki seçimler için çalışmaya başlayacaklarını ifade etti.

Karabıyık’ın ardından açıklama yapan Milletvekili Selim Yağcı ise , “Milletimizim vediği karar başımızın üstüne. Yaşanan eksiklikler ve  aksaklıklar var. Bunların  hem parti hem teşkilat olarak  muhasebesini yapacağız. Hemşehrilerimizin de ne kadar doğru bir karar verdiğini zaman gösterecek. Seçilen arkadaşlarımızın güzel hizmetler yapmasını diliyorum. Doğru yapılan her işte Belediye Başkanlarımızın yanındayız ama yanlış yapılanlar olursa da kamuoyunda nezdinde gerekli uyarıları yapacağız. Önümüzdeki seçimde milletimizin gönüllerine girerek yeniden hizmet etme gayretinde olacağız”dedi.

Milletvekili Yağcı ve İl Başkanı Karabıyık, genel değerlendirmelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti’nin Bilecik merkezde ve Vezirhan’da çıkan oy sonuçlarına neden itiraz ettiği sorusunu yanıtlayan İl Başkanı Karabıyık, “Buralarda  mühür baskılarının silik çıktığına yönelik şikayetler aldık. İtiraz edilen oyların  seçim sonucunu değiştirmeyeceğini biliyoruz ama AK Parti’ye oy vermöiş her seçmenin oyuna sahip çıkmak amacıyla itirazlarımızı gerçekleştirdik”dedi.

AK Parti’nin Bilecik’te seçimi birçok yerde kaybetmesinin nedeninin yanlış aday seçimi mi oldu sorusuna yanıt veren İl Başkanı Karabıyık, “Bunun gerekçelerini sandık sandık çalışıyoruz. Analizini yapıyoruz. Sonuçları aldığımızda gerekçeleri ile birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız. Şu an yapılan yorumların tamamı duygusal yorumlar olur.”dedi.

Diğer yandan keşke başka adaylarla çıksaydık şeklinde bir pişmanlığınız oldu mu sorusunu da yanıtlayan Milletvekili Yağcı, “Bu konuda bir pişmanlığımız yok. O zamanın gerektirdiği koşullarda olması gerekeni yaptık”dedi.

Editör: TE Bilişim