AK Parti tarafından verilen iftar yemeğine katılımın yoğun olduğu gözlendi. Küçük Sanayi karşısında Kar yemek salonunda gerçekleşen iftar yemeğine katılan misafirleri AK partinin çiçeği burnunda yeni Milletvekili Halil  Eldemir ve İl Başkanı Av. Kadir Bayrak kapıda karşıladı. İftar yemeğine 22. 23. 24. AK parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Ak Parti Gençlik Kolları MYK Üyesi ve 25. Dönem Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı katıldı.

 ‘’Parça bütünün habercisidir’’

İftar yemeğinin yenilmesinin ardından konuşma yapan İl Başkanı Kadir Bayrak, teşkilat içerisinde birlik ve beraberliğin olması gerektiği mesajını verirken, “Özellikle Doğu Türkistan da Suriye de Irakta kardeşlerimizin ateşler içinde yandığı bir ortamda Allaha hamd olsun ki biz Anadolu’muzda gönül huzuruyla, ağız tadıyla bir iftarımızı daha açmış bulunuyoruz. Şüphesiz ki bu bir nimettir. Bu nimetinde bir şükrü olması gerekir. Allahın yüzünü keremlendirdiği Hazreti Ali buyuruyor ki, ‘’Parça bütünün habercisidir.’’ Biz Bilecik’te bir ve beraber olursak, şunu bilin ki Ankara da bir ve beraber olur. Ankara bir ve beraber olursa millet bir ve beraber olur. Millet bir ve beraber olursa ümmet bir ve beraber olur. Bu sebeple birliğin ve beraberliğin yolunun bu topluluktan geçtiğine inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allahın bizi ramazana eriştirdiği gibi inşallah ailelerimizle birlikte bayrama da eriştirmesini niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bilecikli hemşehrilerimizi temsil etmeye gayret ediyoruz”

Ak Parti Bilecik milletvekili Halil Eldemir, yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerini ve sonrasında gerçekleşen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Eldemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler bu mübarek ramazan ayında, manevi atmosferin yoğun olduğu bir ayda, sizlerle beraber böyle bir iftar vaktinde sofrayı beraber paylaştığımız için Cenab-ı Allaha hamd ediyor şükrediyoruz. Yaklaşık olarak 4 hafta önce 7 Haziranda milletçe sandığa gittik ve neticesinde de milletimizin takdiri ve teveccühü ile Türkiye’deki parlamentoyu oluşturacak 550 milletvekilimiz ile seçilmiş oldu. Bizlerde sizlerin teveccühü ile Bilecik adına Ankara’da TBMM’de sizleri temsil etmeye, Bilecikli hemşehrilerimizi temsil etmeye gayret ediyoruz.

 Malumunuz geçen hafta içerisinde meclis başkanımızı seçtik. Ben meclis başkanı seçimi esnasında ve onun öncesinde Genel Başkanımız Başbakanımızın Salı günü grup toplantısında bizlere hitap ederken bizlere meclis başkanlığı yolunda aday belirlemede yaşadıklarını veya istişare süreci içerisinde gerek Milli Eğitim Bakanımız, gerek Milli Savunma Bakanımızın birbirleri arasında teveccühlerinin birbirlerine karşı iltifatlarını bizlerle paylaşınca gerçekten Ak Parti’de siz değerli dava arkadaşlarımla birlikte birbiri için her şeyi feda edebilecek dava arkadaşlarıyla birlikte olduğum için Cenab-ı Allaha hamd ediyorum şükrediyorum. Bu süreç böyle bir birbiri için her türlü fedakarlığı yapabilecek kadrolar arasında yine Cenab-ı Allahın izniyle gerçekten fevkalade istediğimiz bir neticeyi elde edip İsmet Yılmaz beyi TBMM’nin Başkanı olarak seçmiş olduk. Başta yeni TBMM Başkanımız ve inşallah önümüzdeki günlerde de oluşturmaya gayret edeceğimiz hükümetimiz şu mübarek günler hürmetine hayırlara vesile olur diyor, hepinizi sağlık sıhhat afiyet içerisinde bayrama erişmeniz için Cenab-ı Hakka niyazda bulunuyor, hepinizi muhabbetle saygıyla selamlıyorum.”

“Tekrar seçime hazırız”

İzmir Milletvekili, Genel Merkez MKYK Üyesi Hamza Dağ, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir ramazan akşamında Bilecik’te bir ve beraberiz gerçekten ramazan ayının dinimizin bize emretmiş olduğu bu ayda bize sağlamış olduğu çok büyük imkanlar ve nimetler var. Bunların başında böyle aynı sofra etrafında aynı masa etrafında bir araya gelmek, birlik ve beraberliği  daha üst seviyeye yükseltmek noktasında önemli bir misyonu bu ayda kazanıyoruz ve bunu da bu şekilde icra ediyoruz. Yine ramazan ayında paylaşmayı en iyi şekilde icra ediyor ve bu ay içinde etrafımızda, yanımızda, yakınımızda, uzağımızda ne kadar ihtiyaç sahibi insanlar varsa bunlarla hem soframızı paylaşıyoruz, hem de zekat ve fitre vasıtasıyla da onlarla gönlümüzü de maddiyatımızı da paylaşıyoruz.

Yine aynı şekilde bu ay bir zikir ayı bir hatırlama ayı, bir hatırlanma ayı dolayısıyla bu ayda bu zikir ayında yine hem kul olmanın gereğini hatırlıyoruz hem de bu anlamda manevi iklimimizi en iyi şekilde icra etmeye gayret ediyoruz. Onun için gerçekten bu güzel ramazan ayının inşallah yarısını bitirdik bundan sonraki döneminde de aynı böyle manevi atmosferle bu güzel yurdumuzda aynı şekilde icra etmeye devam ederiz temennisinde bulunuyorum. Tabi bizler Allaha hamd olsun bu ramazan ayında da ailelerimizle beraber huzurlu bir şekilde orucumuzu tutuyor, iftarımızı yapıyoruz. Ancak gönül coğrafyamızın değişik yerlerinde birçok memlekette yaşanan hadiseler ve sıkıntılar onların yaşamış olduğu sıkıntılar bizleri de bu anlamda yapmamız gerekenler noktasında tekrar muhasebe etme noktasında bir takım şeyleri düşünmeye sevk ediyor.İnşallah bir sonraki ramazan ayımızda gönül coğrafyamızda yaşayan o kardeşlerimizin biraz önce il başkanımızın ifade ettiği gibi Doğu Türkistan da, Suriye de, Irak ta, Filistin de, Arakan da ve dünyanın değişik yerlerinde hem orada yaşanan şiddet olaylarından müzdarip olan hem de yokluk ve sefalet içinde bulunan kardeşlerimizin de inşallah en yakın zamanda Rabbimin bizlere yardımıyla, onların o sıkıntılarını ortadan kaldırmak noktasında uğraşımızla ve mücadelemizle inşallah ümmetin tekrar inkişafını sağlarız diye düşünüyorum.

AK Parti olarak yaklaşık 13 yıldan bu yana tek başımıza ülkeyi yöneten bir partiyiz. Girmiş olduğumuz 3 genel seçimde en son 4 oldu. 3 tane yerel seçimde ve 2 referandumda hep birinci parti olduk. 4. Seçimde de 1. Parti olduk. 4. Seçimde de Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar 6 tane seçimde siyasi partiler yüzde 40’ı bulmuştur. Bunun 2 sini zaten daha önce biz başarmıştık. Yine bu seçimde de yüzde 40’ı aşan bir siyasi parti olarak Cumhuriyet tarihinde en başarılı olan seçimlerden birini bu anlamda yüzde 40 olarak bakacak olursak gerçekleştirmiş olduk. Ancak bizim bir önceki seçimden hem milletvekili sayısı olarak hem de oran olarak bir düşüşümüz var. Bunu da iyi hesap edip, iyi değerlendirip bu seçim sonuçlarının bize neyi anlatmak istediğini, neyi ifade etmek istediğini, bunu da gerçekten masaya yatırıp iyi bir şekilde değerlendirmek durumundayız. Çünkü biz bu iç muhasebemizi, biz bu gerekli çalışmamızı yapar isek, sonraki seçimler çok daha farklı bir noktaya doğru gidecektir. Tabi bu arada değerlendirilecek birçok şey var ama 8 Haziran sabahı sonuçlar bu şekilde olduktan sonra ilk bakacağımız nokta bir kere ben neyi eksik yaptım?

Şimdi bizde şöyle bir hastalık var. Falanca şunu yapsaydı daha iyi olurdu. Filanca yurt dışına gitti böyle oldu. Falanca da şurada şunu demeseydi çok daha iyi olacaktı. Bunların hepsi tabi ki makul gerekçelerdir. Tabi ki vardır bunlarla ilgili bir etki. Ancak yapacağımız iş ilk bakacağımız nokta aynanın karşısına geçtiğimizde Hamza sen neyi daha fazla yapman lazımdı da neyi eksik yaptın?  Yada başımızı yastığa koyduğumuzda biz bu ana kadar hem partimiz için hem de milletimiz için bu süreçte yapmamız gereken ne vardı eksik yaptık? Bunu öncelikle sorgulamamızda fayda var. Tabi ki partinin genel politikası olarak, genel politikası noktasında hem kampanyada hem de son dönemde yaptığımız eksiklikle gediklikle ve yanlışlıkla veyahutta yapamadıklarımız eksik yaptıklarımız ne varsa bunları hepsini zaten değerlendirmesini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bunu da bizler yapmak zorundayız. Eğer yapmaz isek bu da bir seçim bir sonrakinde de bir daha seçim olacak  Allah muhafaza çok daha olumsuz durumlar bu muhasebeyi yapmaz isek, bu muhasebeyi değerlendirmez isek bizim başımıza aynı şekilde gelebilir.

Peki nedir bu anlamda bizim için önemli olan ve üzerinde yoğunlaşmamız gereken? Dediğim gibi birey olarak yapacağımız işbirliği. Daha iyisini daha güzelini yapmaya gayret etmek, eksik ne yaptık bunu ortaya koymak ama parti olarak ta biz son 4 senede neyi ve ne şekilde daha iyi yapmamız gerekirken yapmadık bunu değerlendiriyoruz. Bu anlamda bu seçim sonuçlarının bana en ciddi anlamda birinci noktası  2002 de başlatmış olduğumuz ruh tekrar inşallah tesis edilecek, tekrar bu anlamda ortaya koyacağız. Fabrika ayarlarına bir anlamda geri döneceğiz.

Bir ikincisi beklide bu vakte kadar biraz üzerinde durmadığımız ihmal ettiğimiz bir mevzu gençlerle ilgili çalışmaya, gençlerle ilgili uğraşa özellikle önem vermemiz lazım. Baktığımızda oylarımıza ve uğraşlara gençlerle ilgi bölümün biraz daha azalmaya doğru gittiğini görüyoruz. Bunun için ciddi bir çalışma yapmak zorundayız. Milletvekilimizin ifade ettiği gibi hafta içi meclis başkanını seçtik. Birçok alternatifli bir süreçti aslında meclis başkanlığı. Muhalefet partilerinin ilk defa sınava girecekleri bir süreçti. Çünkü 13 yıldan bu yana muhalefet partileri hiçbir sınava tabi olmadılar. Hiçbir sınav içinde olmadılar.

Bugüne kadar Ak Parti bir şeyler yaptı. Ak Parti bir kriz noktasında çözüm üretti. Onlar ise her seferinde üretilen çözümü eleştirmek noktasında konuşma noktasında oldular. İlk defa bir iş bir hareket yapmaları lazımdı. Aslında Millet şunu da söyledi muhalefet partisine bakayım bir de sizi görelim. Bakın bir aylık süreç içinde şurada seçimler geçeli bir ay oldu. Bir aylık süreç içinde muhalefet partilerine bakın, muhalefet partilerinin tek işi birbirini yemek. MHP-CHP ile CHP-HDP ile HDP-MHP ile hepsi birbiriyle bir münakaşa içinde ve daha koalisyon görüşmeleri başlamadan gözüken şu ki 3 tane siyasi partinin koalisyon kurması mümkün değil. Bunun için çok uğraş verdiler ama bunu başaramadılar. Şimdi Ak Parti olmadan bir koalisyon olması mümkün değil. Meclis Başkanlığında yaşananlarda çok açık net şunu gösteriyor. İlk defa karar vermek durumunda olan risk almak durumunda olan muhalefet bu riski alamadı. HDP’nin tavrına bakıyorsunuz. 50 tane milletvekili Deniz Baykal’a oy veriyor, 30 tanesi vermiyor. Bunun da anlaşmasını yapmışlar. Be kardeşim, Deniz Baykal iyi bir adamsa, Deniz Baykal gerçekten Meclis Başkanı olacak bir adamsa niye 30 taneniz oy vermiyor. Velev ki değilse, niye o zaman 50 taneniz oy veriyor? İşte ilke defa risk almak ve karar verme noktasında olan HDP burada tökezlemiştir. Daha 1 sene önce tıpış tıpış oy vereceksin dediğinde Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na şimdi CHP grubuna niye oy verdiremiyorsun CHP Genel Başkanı? Niye CHP gurubuna bir iş yaptıramıyorsun?  Niye tıpış tıpış oy verdiremiyorsun?

İşte MHP’nin tavrı ise kendi içinde şu anda tutarlı bir tavır ama burada yine baktığınızda koalisyon görüşmeleri ve koalisyon noktasındaki genel noktaya baktığınızda şu anda ülkenin bir iktidarı var, ülkede bir iktidar devam ediyor, normal şartlarda benden yaşça daha büyüklerim var. 90 lı yılları iyi hatırlarlar bir seçimden sonra iktidarda olmayan siyasi parti, iktidarda olmak için uğraş verir. Bir an önce koalisyon görüşmeleri başlasın ister. Bir an önce bakanlar kurulundaki çalışmalar başlasın ister.Şurada bir aylık sürece bakıyoruz. Muhalefet partilerinin hiçbiri aman bir an önce koalisyon görüşmeleri başlasın, iktidar belirlensin derdinde değil. Yani tamamen iktidardan kaçan bir pozisyon var. Biz elimizi herkese açıyoruz. MHP ile de CHP ile de bu anlamda koalisyon görüşmeleri yapmak için uğraş vereceğiz. Tabi sizler diyorsunuz ki acaba kiminle koalisyon olacak? Tabi ben burada Bilecik’teki teşkilatımızın büyük bir çoğunluğu tamamı burada. Şöyle bir salonun da bu konuda kanaatini almak istiyorum. 3 şey soracağım. HDP’yi sormayacağım zaten. HDP ile koalisyon olabilecek bir şey değil.  HDP ile koalisyon olması söz konusu olamaz Allahın izniyle ama 3 ihtimal var. Ak Parti CHP koalisyonu- Ak Parti MHP koalisyonu yada tekrar seçim.

k Bizim teşkilatımız Allahın izni ile her ihtimale hazırlıklıdır öncelikle bizim için yoğunlaşılması gereken ilk etapta bakılması gereken nokta Ak Partiyi, Ülkemizi hükümetsiz bırakmamak dolayısıyla Ak Partili bir hükümette görülmediğine göre önümüzdeki süreçte öncelikle hükümet kurulması noktasında Ülkemizin hükümeti olması noktasında uğraş vermektir. Uzatılan el boş bırakılmaz, bizim elimiz herkese açıktır. Herkesle görüşme ve konuşmaya açığız ama muhalefet partileri sorumluluktan kaçıyorlarsa aman ben burada olursam çalışmak zorunda kalırım daha çok uğraşmak zorunda kalırım muhalefet güzel sadece konuşuyorum diyorlarsa biz tekrar seçime hazırız." 

Ak Parti Bilecik İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi. İftara; Ak Parti Bilecik milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti Gençlik Kolları MYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı,  İl Başkanı Kadir Bayrak, Ak Parti Bilecik eski milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım,Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Ak Partili Belediye Başkanları,partililer ve aileleri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim